Durerea sub axilă – care sunt principalele cauze și cum trebuie să o tratăm

Durerea sub axilă are multiple cauze. Pot fi legate de o infecție locală, de un chist sau de un ganglion mărit. În ultimul caz, este necesar să se facă și investigațiile necesare pentru a se vedea dacă e sau nu vorba despre un cancer de sân…

Care sunt principalele cauze ale durerii sub axilă?

Durerea sub axilă este adesea asociată cu infecția localizată la nivelul foliculului de păr. O „bilă” roșie, dureroasă, care apare, de obicei, după epilarea părului subaxial. Poate corespunde unei hidrosadenite, care a apărut în urma epilării sau chiar a folosirii nepotrivite a deodorantului.

Poate fi, de asemenea, un chist, al cărui volum este variabil, sau o alergie la un deodorant sau un produs de igienă.

Un ganglion inflamat și mărit poate provoca și el dureri sub braț. Se poate datora unei infecții localizate la nivelul brațului sau a zonei axilare sau poate fi un semn al cancerului de sân, pe aceeași parte a corpului.

- Articolul continua mai jos-

Ce examene trebuie să faci, în cazul durerii subaxiale?

Când apare un chist, un ganglion mărit sau orice context infecțios, în zona subaxială, chiar dacă a fost eliminată cauza, este necesar un test de sânge și o ecografie, pentru a identifica natura problemei.

Dacă este vorba despre un ganglion, un examen mamar și o mamografie sunt esențiale pentru a vă asigura că acest ganglion nu corespunde unei metastaze a cancerului.

O ecografie a sânilor poate fi, de asemenea, necesară, dacă mamografia nu este suficientă. Ea poate fi însoțită de o biopsie, dacă se găsește o leziune la sân.

Vezi și Oboseala și ganglionul subaxial. Află ce legătură există între ele

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari