Diabetul zaharat de tip 2: 4 simptome care trebuie să ne alerteze

Diabetul zaharat de tip 2, cunoscut și ca diabet secundar sau diabet non-insulino-dependent, este caracterizat prin apariția relativ târzie (de obicei, după primele 3-4 decenii de viață), cu un debut silențios și neprevizibil.

Date fiind aceste condiții, cu atât mai mult trebuie să fim atenți la simptomele care ne pot ajuta să îl depistăm precoce și să îi gestionăm evoluția încă din fază incipientă, pentru a evita complicațiile unui dezechilibru prelungit.

Pe scurt, diabetul este o boală care se caracterizează prin hiperglicemie cronică. Adică prin faptul că nivelul de zahăr este egal sau mai mare de 1,26 g / l sau 7 mmol / l de sânge, în două doze (probe/ teste) succesive.

Diabetul zaharat de tip 2 este cel mai frecvent întâlnit. Practic, 90% din populația diabetică are ca diagnostic această formă a bolii, și doar 10% diabet de tip 1. În plus, numărul de persoane afectate crește brusc în fiecare an. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, aceasta a crescut de la 108 la 422 milioane între 1980 și 2014.

Care sunt simptomele care ar trebui să te facă să te gândești la diabetul zaharat de tip 2?

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Diabetul de tip 2 – care apare de obicei la vârsta adultă – evoluează progresiv și insidios. Astfel, uneori trec și câțiva ani de la momentul real al debutului până la momentul diagnosticului. Persoanele cu risc crescut de diabet de tip 2 se consideră a fi cele trecute de 50 de ani, persoanele supraponderale sau cele cu un stil de viață nesănătoasă, de multe ori cumulând două sau trei dintre aceste condiții. Dar nu sunt acestea singurele „semne” care să te trimită la un control medical.

Principalele semne de avertizare pentru diabetul zaharat de tip 2 sunt:

# 1 Nevoia foarte frecventă de a urina, în special noaptea; asta pentru că rinichii produc mai multă urină, pentru a încerca să elimine excesul de zahăr din organism.

#2 Creșterea senzației de foame și, mai ales, a senzației de sete.

#3 Oboseală severă cu somnolență în timpul zilei și după mese.

#4 Vedere încețoșată.

Apariția infecțiilor virale sau bacteriene poate fi, de asemenea, observată mai frecvent, la potențialii pacienți cu diabet zaharat de tip 2, precum și vindecarea mai lentă a rănilor. Unii pacienți se plâng și de mâncărime în părțile lor intime.

Care este managementul simptomelor diabetului non-insulino-dependent?

- Articolul continua mai jos-

Atunci când aceste simptome apar la subiecții cu risc, este necesar să se consulte medicul, care va face o evaluare care să indice hiperglicemia.

De asemenea, se recomandă determinarea hemoglobinei glicozilate și explorarea funcției renale, precum și o evaluare cardiovasculară, în căutarea patologiilor asociate.

Tratamentul cu medicamente anti-diabetice orale trebuie pus rapid în aplicare, în combinație cu o dietă strictă și sfaturi de stil de viață. Monitorizarea atentă este necesară.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul ca tot mai mulți tineri fumează, aceasta manifestându-se nu imediat,...