fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ortopedia din Tg. Mureş, prima din ţară la protezări de şold şi...

Ortopedia din Tg. Mureş, prima din ţară la protezări de şold şi de genunchi

Ortopedia din Tg. Mureş, prima din ţară la protezări de şold şi de genunchi. Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş realizează anual peste 1.000 de artroplastii la şold şi genunchi, cele mai multe din ţară, acest tip de intervenţii, fiind cu tradiţie la Târgu-Mureş. Pe listele de aşteptare mai sunt încă 1.000 de pacienţi.

Aceştia preferă Centrul din Târgu-Mureş din motive de profesionalism şi operativitate, arată şeful Clinicii de Ortopedie II, prof.dr. Tudor-Sorin Pop.
“Suntem printre cei mai operativi şi suntem mândri de fondurile pe care am reuşit să le obţinem prin intermediul Casei de Asigurări. Avem un timp de aşteptare care este de maximum 6 luni. Tipologia pacienţilor am moştenit-o şi o păstrăm. Încercăm să rezolvăm tot ceea ce ţine de noi şi avem o experienţă bogată pentru că unii dintre noi aproape că numai atroplastii fac şi în această situaţie, e o rutină. Nu vă spun timpul unei intervenţii dar e mult mai scăzut decât în alte centre. Ca atare şi realizări sunt altele. Avem câteva sute de pacienţi pe liste. Gândiţi-vă, la 4 pacienţi pe zi în 6 luni? undeva la o mie, peste o mie?”, detaliază medicul.
90% dintre pacienţii care vin la Ortopedia din Târgu-Mureş pentru protezări de şold şi genunchi sunt din afara judeţului, inclusiv din sudul ţării şi din Bucureşti. Prin urmare, fondurile obţinute de la Casa de Asigurări sunt substanţiale, precizează managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan.
“Acestea sunt prin Programele naţionale iar Clinica de Ortopedie şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş au reuşit să atragă o sumă destul de importantă pe baza realizărilor istorice făcute şi pe baza timpului scurt pe care îl are o intervenţie. Din acest motiv, în această clinică se pot face 3, 4 intervenţii de acelaşi tip pe zi, minimum, faţă de alte clinici care nu au această experienţă, ori care au început să facă de abia de câţiva ani. Tocmai acest lucru am vrut să subliniez tradiţia şi profesionalismul acestei clinici şi acestui colectiv”, a explicat dr. Ovidiu Gîrbovan.
Clinica de Ortopedie din Târgu-Mureş a beneficiat de o investiţie de aproape un milion de lei în acest an, dintre care 700.000 de lei au fost investiţi din fondurile CJ Mureş în aparatură ultraperformantă. Mai sunt necesare, însă, investiţii pentru modernizarea blocurilor operatorii, a saloanelor şi pentru instrumentar specific.
Clinica are 63 de paturi dintre care 58 aparţin Secţiei de Ortopedie şi cinci paturi aparţin Compartimentului de Artroscopie. Unitatea mai deţine o Secţie ATI, patru săli de operaţie şi o sală de curs dotată cu circuit video ce face posibilă transmiterea în timp real a intervenţiilor chirurgicale.

Sursa

Articolul continua mai jos

Ortopedia din Tg. Mureş, prima din ţară la protezări de şold şi de genunchi.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este lupusul? Cauze, simptome, tratament

Ce este lupusul? Lupusul eritematos sistemic (LES) este o boală cronică autoimună, care...

Histerescopia – metodă minim invazivă de diagnostic și tratament pentru afecțiunile uterine

Histerescopia este o procedura minim-invazivă ce constă în vizualizarea cavitații uterine cu ajutorul unui...

Boala Parkinson – Diagnostic, factori de risc, tratament, medicație

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive...

Cancerul cerebral – simptome, diagnostic, tratament

Indiferent dacă este benignă sau una malignă - în cancerul cerebral -, o tumoră...

Pneumotoraxul – simptomatologie

Pneumotoraxul spontan primitiv se referă la colapsul unuia sau ambilor plămâni, provocat de pătrunderea...

Albirea dinților – cum se face și când este recomandată

Albirea dinților este unul din cele mai cerute tratamente estetice în cabinetele medicilor stomatologi....