Cancerul de sân – cum te pot proteja ceapa și usturoiul

Cancerul de sân poate fi prevenit (și) cu ajutorul unui regim alimentar adecvat, care dacă nu alungă boala, măcar face ca incidența ei să fie foarte scăzută.

Chiar dacă nu vrei să mănânci ceapă și usturoi pentru că respirația ta devine neplăcută, înainte de a alunga aceste legume din dietă gândește-te cât sunt de folositoare pentru sănătatea ta. Conform unui nou studiu realizat la universitatea americană dinn Buffalo, precum și la o universitate din Puerto Rico, consumul acestor alimente ar reduce riscul de cancer la sân.

Un fel de mâncare din Puerto Rico, cu usturoi și ceapă din belșug, se află în centrul studiului

Solfrito – o rețetă bazată pe usturoi și ceapă care este foarte prezentă în bucătăria puertoricană – i-a determinat pe oamenii de știință să își desfășoare cercetările în Antilelor Mari. Succesul acestui sos le determină pe femeile portoricane să mănânce mai mult usturoi și ceapă decât europencele sau americancele.

Studiul a urmărit 314 de femei cu cancer de sân și 346 de subiecți de control, între anii 2008 și 2014.

- Articolul continua mai jos-

Gauri Desai, autor principal al studiului, doctorand în epidemiologie la Universitatea din Buffalo, confirmă: „Am descoperit că la femeile din Puerto Rico, consumul combinat de ceapă și usturoi, precum și consumul de sofrito, au fost asociate cu risc scăzut de cancer de sân”.

Cercetătorii au descoperit că riscul de boală a fost redus cu 67% în rândul femeilor care au consumat sofrito mai mult de o dată pe zi, în comparație cu cele care nu au consumat niciodată. Eectul protector împotriva cancerului de sân este observat și dacă usturoiul și ceapa sunt gustate în afară de rețeta tradițională.

Jo Freudenheim, co-autor al cercetării, adaugă: „Există foarte puține cercetări asupra cancerului de sân în Puerto Rico”. Astfel, acest studiu a fost menit să ajute „să înțeleagă de ce procentul de îmbolnăviri e mai mic în Puerto Rico decât în ​​Statelor Unite”.

Usturoiul și ceapa – două legume bogate în compuși anti-cancerigeni

Cercetătorii au dorit să studieze cu precizie cele două ingrediente, deoarece sunt bogate în flavonoli și compuși organosulfuri.

„Acești compuși au proprietăți anti-cancerigene la om, precum și în studii experimentale pe animale”, a spus Lina Mu.

Într-adevăr, usturoiul conține compuși studiați ca parte a cercetării cancerului, cum ar fi S-alil-cisteină, allyl disulfide și ally sulphide. Ceapa conține, de asemenea, o mare varietate de sulfuri de alil și sulfoxide.

- Articolul continua mai jos-

Ceapa și usturoiul pot fi „rețetă” pentru un risc redus de cancer mamar

Ceapa și usturoiul sunt ingrediente-cheie în bucătăria portoricană. Ele pot fi, de asemenea, o „rețetă” pentru reducerea riscului de cancer la sân.

Cancerul de sân: semnele pe care să le urmărești

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer în rândul persoanelor de sex feminin și al doilea, după prostată, la întrega populație. Cu cât diagnosticul este pus mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare. Prin urmare, este important să cunoaștem semnele de urmat.

aspectul unui gol pe suprafața unui sân;
prezența unei bile în sân;
sân dureros;
scurgeri albicioase sau apoase, prin sfârc;
răni mici;
o textura de coaja de portocala;
depresia sfarcului;
o schimbare de dimensiune sau formă a sânului.

Pentru a observa aceste simptome, este indicat să observați sânii în mod regulat. De preferat la o săptămână după începerea menstruației. Dacă identificați semnele, asta ar trebui să vă încurajeze să aveți o întâlnire cu medicul.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Citește și: Artrozele, cum le tratăm – 4 întrebări și răspunsuri

-Articolul continua mai jos-

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Imunologia şi reumatologia pediatrică – ce trebuie să știm

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari