fbpx
Acasă Diete 4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei

4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei

4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei. Auzi mereu în jurul tău: mănâncă mai puțin grăsime, mai puțin dulce, mai puțin sărat! Nu mânca înainte de a examina eticheta, fără să cântărești, fără să socotești câte glucide, lipide ș.a.m.d. are mâncarea din fața ta! Există oare alimente din care să mănânci pe săturate, fără să te temi de urmările pentru greutatea ta? Vă prezentăm mai jos 4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei!

Ce înseamnă o dietă sănătoasă

O dietă sănătoasă și echilibrată nu este ușor de ținut. Alegerea alimentelor care ne furnizează nutrienții și caloriile de care organismul nostru are nevoie este importantă.

Necesarul zilnic de energie al unei femei variază de la 1.900 la 2.600 de calorii pe zi, în funcție de vârsta și activitatea ei. Bărbații au nevoi mai mari. Acestea trebuie să asimileze între 2.400 kcal și 3.400 kcal.

O masă echilibrată este formată din:

50% legume (fierte sau crude, proaspete, conserve sau congelate)
25% din alimentele cu amidon, precum paste, orez, semolă, cartof, cereale,
25% din proteinele animale, cum ar fi carnea, păsările de curte, peștele, ouăle, brânzeturile …

În plus, sunt fructele vin, care ar trebui mâncate la 30 de minute minim după masa principală.

4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei

Când vă compuneți meniul unei mese, puteți apela fără ezitare la aceste 4 alimente:

#1 Linte: proteina vegetală care îți dă energie

Leguminoasele sunt un concentrat energetic real, cu 300 până la 350 kcal la 100 de grame. Datorită indicelui glicemic scăzut, acestea sunt perfect adaptate unei diete echilibrate.

Dintre toate leguminoasele, lintea – indiferent că e roșie, verde sau galbenă – are toate argumentele pentru a convinge: constituie o sursă de proteine ​​nesemnificative și de carbohidrați, dar nu de zaharuri sau lipide. Această plantă oferă, în plus, multe minerale și micronutrienți.

Pe scurt, toată lumea are interesul de a înlocui alimentele tradiționale cu amidon (paste, orez, cartofi) cu leguminoase, indiferent dacă sunt năut, fasole sau linte.

#2 Mere, portocale, zmeură – cantitate scăzută de carbohidrați

Fructele sunt destul de dulci, deoarece o porție aduce în medie echivalentul a 4 bucăți de zahăr.  Dar unele au un conținut mai scăzut în carbohidrați și, prin urmare, în calorii, de aceea pot fi mâncate în ce cantități vreți, scrie e-sante.fr.

Aceste fructe miraculoase, care pot intra fără griji în meniul oricărui mâncăcios sunt: merele, citricele și fructele roșii și negre de pădure. Mărul este foarte sățios, iar citricele (lămâie, portocale, grapefruit etc.) au un nivel relativ redus de carbohidrați. Fructele roșii și negre de pădure, cum ar fi zmeura sau afinele, pot fi consumate după bunul plac, deoarece conțin doar 6% zaharuri.

În ce privește alte fructe – cum ar fi bananele și strugurii – nu ar trebui să se mănânce mai mult de o porție pe zi.

#3 Dovlecelul

Poți să îți umpli farfuria cu această legumă, fără să te simți vinovat. Dovleceii sunt săraci în calorii, bogați în fibre și vitamine, care îți vor da senzația de sațietate, fără să te îngrași. Nu ezitați să vă bazați pe dovlecei, nu doar în mâncăruri gătite, dar și în salate. Cruzi, în salate, sunt ideali pentru că te obligă să mesteci și să formezi corect bolul alimentar, ajungându-se la senzația de sațietate. Dar dacă ai stomacul sau intestinele sensibile, atunci este indicat să îi mănânci gătiți dietetic (fierți, la cuptor, la abur).

#4 Supe de legume

Dacă supele sunt făcute în cea mai mare parte din legume, acestea furnizează puține calorii și înghițirea unui bol mare de lichid umple bine stomacul.

Puteți începe masa cu o supă, la prânz și cină, cu condiția să preferați supele de legume, pregătite în casă, aromate cu ierburi și condimente, dar fără a adăuga grăsime.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,851FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este și cum se manifestă anxietatea

Anxietatea și stresul sunt reacții normale ale organismului, care ne ajută să facem față...

10 informaţii despre tratamentul anticoagulant

Tratamentul anticoagulant este prescris pentru a preveni formarea de trombi (cheaguri de sânge)...

Infecția cu rotavirus se previne prin vaccinare

În prezent, nu există niciun medicament specific capabil să combat infecția cu rotavirus . De...

Constipația – Cauze, simptome, factori de risc, tratament

Constipația este o problemă de sănătate frecvent întâlnită, însă puțini pacienți înțeleg cu exactitate...

Hipotiroidismul – generalități, cauze, simptome, diagnostic, tratament

Cel puțin o dată , fiecare dintre noi a întâlnit măcar o persoană care...

Cancerul pulmonar – Care sunt simptomele acestuia, cum îl putem preveni și trata

Cancerul pulmonar definitie: Cancerul pulmonar (cancerul la plămâni) este un tip de cancer ce...