fbpx
Acasă Ştiri Medicale Crimele de la Săpoca - noutăți. A cincea victimă a decedat; prima...

Crimele de la Săpoca – noutăți. A cincea victimă a decedat; prima sancțiune și prima declarație a agresorului

Crimele de la Săpoca. A cincea victimă a decedat; opt sunt răniți. În noaptea de sâmbătă spre duminică (17 spre 18 august) o tragedie s-a întâmplat la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca (județul Buzău).

Un pacient în vârstă de 38 de ani, internat voluntar pentru dezalcoolizare, a atacat, cu un stativ pentru perfuzii, alți 13 pacienți. Trei au murit pe loc, iar nouă au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde o a patra victimă a decedat. Ceilalți opt pacienți, dintre care unul în comă, au fost transferați la patru spitale din București, întrucât în unitatea spitalicească buzoiană nu exista un neurochirurg și toate victimele suferiseră traumatisme craniene și cerebrale. Victimele au fost transferate astfel: doi pacienţi la Spitalul Floreasca, doi la Spitalul Sfântul Pantelimon, trei la Spitalul Bagdasar Arseni şi doi la Spitalul Universitar de Urgenţă. Din păcate, în cursul zilei de luni, 19 august, o a cincea victimă a agresorulu de la Săpoca a decedat.

Citește și Crimele de la Săpoca puteau fi evitate. O spune și ministrul Sorina Pintea, o spun și sindicaliștii

Crimele de la Săpoca – a fost aplicată prima sancțiune

Pe de altă parte, aflăm de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca a fost aplicată prima sancțiune, respectiv o amendă de 1.000 lei, dată medicului care a fost de gardă în noaptea fatidică. Acesta luase decizia de a interna în același salon și în același pat cu bărbatul de 38 de ani un alt pacient internat pentru dezalcoolizare.

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat: „Luni a fost încheiat procesul verbal. A fost aplicată o sancțiune de 1.000 de lei medicului de gardă pentru nerespectarea structurii spațiale funcționale a compartimentelor în conformitate cu structura aprobată”.

În momentul de față, la Săpoca s-au derulat, în paralel, mai multe anchete: pe de o parte ancheta judiciară, pe de altă parte ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a trimis încă din dimineața zilei de duminică, în clinica buzoiană, Corpul de Control al ministerului. Ministrul Sorina Pintea a declarat că, pe scară ierarhică, toți angajații Spitalului de Psihiatrie Săpoca vor răspunde pentru tragedia de la Buzău. Ministerul Sănătății a depus plângere penală împotriva medicului și asistentelor care erau de gardă.

Colegiul Medicilor va face la rândul său o anchetă.

Au apărut și primele declarații ale agresorului

Din surse apropiate anchetei judiciare aflăm că agresorului ar fi declarat că atacul furibund asupra pacienților din saloanele Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca au fost declanșate de nemulțumirea lui vizavi de una dintre asistente, care nu avea grijă de pacienți și nu le dădea tratamentul. În momentul acela, s-ar fi ridicat și ar fi lovit cu stativul pentru perfuzii, pentru a atrage atenția, crezând că lovește… niște păpuși și nu oameni în carne și oase. Luni s-a dispus reinternarea agresorului la Săpoca, sub supraveghere, pentru a fi evaluat psihiatric.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

13,906FaniÎmi place
416AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Hipertensiunea arterială – cauze și tratament

Hipertensiunea arterială (HTA) contribuie la apariția a peste jumătate din bolile cardiovasculare și  este...

Boli digestive care dau dureri de stomac

4 boli digestive care dau dureri de stomac. Durerile la nivelul stomacului sunt foarte...

Cauzele emoționale ale afecțiunilor

Cauzele emoționale ale afecțiunilor. Durerea a fost dintotdeauna un indicator că ceva nu este...

Pericardita – cauze, simptome și tratament

Pericardita este o inflamaţie a pericardului, care este un înveliș subțire, format din...

Alimentația pacientului în timpul radioterapiei

Radioterapia, ca orice tratament oncologic, poate avea efecte secundare (greață, vărsături, diaree, mucozită, disfagie...

Infecția cu rotavirus se previne prin vaccinare

În prezent, nu există niciun medicament specific capabil să combat infecția cu rotavirus . De...