Cartoful „ucide” dinţii

Cartoful – cea mai populară şi căutată legumă, potrivit unor experţi, este capabilă să ne „ucidă” dinţii – informează sie-ul Radio România Antena Satelor.

Este vorba despre cartof şi apariţia cariilor dentare. Caria se poate transforma în pulpită, ceea ce duce la îndepărtarea nervului şi „moartea” dintelui.

Primul risc de apariţie a cariilor dentare este predispoziţia genetică, însă în cazul unei alimentaţii corecte, această neplăcere poate fi evitată. Dentiştii ne recomandă să excludem anumite alimente din dietă, principalul fiind cartoful. Motivul constă în faptul că această legumă conţine mult amidon, iar atunci când este ingerată produce acid lactic, care la rândul său înmoaie smalţul dinţilor. La doar câteva minute după consumul de cartofi, nivelul de aciditate din cavitatea bucală se apropie de zero şi apar bacterii dăunătoare care strică smalţul. În plus, din amidon şi salivă se obţin produse de amidon, acestea sunt transformate în glucoză, care dăunează, de asemenea, smalţului.

Unii experţi recomandă renunţarea la cartofi, în timp ce alţii ne sfătuiesc să ne spălăm dinţii bine după fiecare masă.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...