fbpx
Acasă Ştiri Medicale Carmen Orban pleacă de la conducerea Institutului Clinic Fundeni la cel mai...

Carmen Orban pleacă de la conducerea Institutului Clinic Fundeni la cel mai mare spital privat din România

Managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban a anunțat luni, 12 august, că părăsește instituția pe care a condus-o timp de 9 ani, acceptând „provocarea managementului privat”. Decizia sa vine în contextul în care în data de 16 august expiră actualul său mandat de manager și, așa cum a declarat aceasta, a anunțat Ministerul Sănătății că nu își dorește un nou mandat.

Zvonurile legate de eventuala sa plecare din ICF au apărut cu ceva vreme în urmă, la Zilele Institului Clinic Fundeni, care a împlinit în acest an 60 de ani de activitate neîntreruptă.

„Pe data de 16 august îmi expiră mandatul de manager şi am anunţat Ministerul Sănătăţii că nu doresc un nou mandat. Doresc să rămân medic în Institutul Clinic Fundeni şi voi profesa ca medic în continuare”, a declarat Carmen Orban, care a explicat că își dorește să se implice în managementul privat, pe viitor. „Am mulţumit ministerului şi colegilor, îmi este foarte greu, rămân medic în Institutul Clinic Fundeni, rămân conferenţiar la UMF Carol Davila”, a mai spus Orban.

Articolul continua mai jos

Carmen Orban a fost manager la ICF timp de 9 ani din cei 60 de ani de existență ai instituției medicale, perioadă care reprezintă și o parte importantă din cariera sa: „Mult sau puţin, timpul petrecut aici, la Fundeni, a reprezentat pentru mine o parte asumată a destinului şi a carierei profesionale pe care sper să le fi dăruit pacienţilor, dar şi celor ce formează acel tot integrat în salvarea de vieţi şi anume marea familie medicală a Institutului Clinic Fundeni”.

După mai bine de un deceniu de experiență în managementul public – între 2009-2011 a condus Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri -, Carmen Orban va fi director general al Grupului Monza România. Spitalul Monza este cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din țară, parte a grupului „Policlinico di Monza” din Italia.

Carmen Orban: „Mi se pare corect ca privatul să existe și să investească acolo unde statul român nu a investit”

În urmă cu un an, dr. Carmen Orban afirma, într-un interviu acordat în exclusivitate Ziar Medical, cu privire la concurența dintre sistemul de medicină public și cel privat:

„Această concurență există, dar eu o simt o simt ca pe un lucru pozitiv. Concurența creează progress și sistemul concurențial nu poate duce decât la ceva bun. Dacă privații se axează pe nișe unde pot să facă business, noi ne axăm pe pacienți și pe posibilitatea de a trata cât mai mulți pacienți și cât mai bine. Nu mi s-ar părea corect să privim critic activitatea spitalelor private, să credem că ne iau pacienții sau să le negăm activitatea…

Adevărul este că uneori apar situații în care și noi avem nevoie de privați. Sunt tehnici medicale care nu se fac în spitalele de stat și atunci apelăm la privați. Mi se pare corect ca privatul să existe și să investească acolo unde statul român nu a investit. În cazul nostru, am un singur protocol de backup cu un spital privat, în caz că toată radiologia și imagistica noastră ar suferi în urma unei nedorite calamități. N-am apelat vreodată, dar e bine să pui răul înainte.

Avem, apoi, colaborări la modul real, pe o procedură care se cheamă iradiere corporală, pe care nu există niciun spital de stat să o facă. Dacă vorbim de privat, vorbim de radioterapie și apreciez faptul că au existat privați care au investit mulți bani în clinici de radioterapie, pentru că adresabilitatea pe acest segment este atât de mare. Avem mulți bolnavi care mor cu zile pentru că n-au apucat să-și facă radioterapie.”

comunicat de presa

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce sunt alergiile alimentare? Cauze, tipuri, diagnostic, tratament

Ce sunt alergiile alimentare? Alergia alimentară este o reacție exagerată a sistemului imunitar la...

Infecția cu Clostridium difficile – Simptome, complicatii, tratament

Infecția cu Clostridium difficile (bacterie sporulată ce produce toxine) se manifestă prin diaree acută...

Dureri comune care dezvăluie existența metastazelor în plămâni

Aceste dureri comune pot dezvălui un cancer generalizat sau metastatic. Cefaleea, durerea osoasă sau...

Infecțiile tractului urinar te pot ucide

Între infecțiile tractului urinar cu cea mai mare rată de diagnostic, la femei, regăsim...

Afecțiunile ORL – probleme ce nu afectează doar copiii

Destul de multă lume, când aude de terminologia de operație ORL, se gândește în...

Cefaleea – Durere de cap sau migrenă?

Durerea de cap și migrena sunt amândouă cunoscute sub denumirea comună de cefalee. Dacă nu...