4 cauze ale grăsimii abdominale

Cele 4 cauze ale grăsimii abdominale. Pe lângă faptul că arată inestetic, grăsimea abdominală poate fi periculoasă atunci când este în exces. Ea poate apărea la orice vârstă, datorită în special unui mod de viață dezechilibrat; se dezvoltă, de asemenea, și în momentul unor mari tulburări hormonale.

Ce este grăsimea abdominală?

Aceasta este o acumulare de grăsime în jurul organelor situate în abdomen. În exces, această grăsime abdominală este un factor de risc pentru sănătate. Poate provoca afecțiuni și sindroame metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2, hipercolesterolul, hipertensiunea arterială sau risc de boli cardiovasculare.

Este posibil să se stabilească dacă aveți grăsime abdominală prin măsurarea taliei. Nu trebuie să fie mai mare de 80 de centimetri pentru femei și 94 de centimetri pentru bărbați. Cu toate acestea, pentru a avea un anumit diagnostic, este mai bine să măsurați tensiunea arterială și să procedați la o evaluare a lipidelor. Aceste două elemente sunt, de fapt, mai fiabile.

Cele 4 cauze ale grăsimii abdominale

#1 O dietă săracă și dezechilibrată

- Articolul continua mai jos-

O dietă săracă poate provoca apariția acestei grăsimi. Mâncarea în exces și dezechilibrată poate duce la depozitarea grăsimii în abdomen. Se recomandă mese complete cu proteine ​​(animale sau legume), fibre (fructe și legume) și grăsimi de origine vegetală (uleiuri).

De asemenea, pacientul ar trebui să se concentreze asupra alimentelor cu un indice glicemic sub 50, pentru a evita secreția excesivă de insulină (hormonul care permite asimilarea zaharurilor). De exemplu: avocado, fructe oleaginoase (migdale, nuci), tofu, vinete, mazăre proaspătă, mere, roșii, quinoa, orez basmati. Totul este, însă, o problemă de moderație.

#2 Prea mult stres în viața de zi cu zi

Persoanele stresate secretă mai mult cortizol, ceea ce favorizează depozitarea grăsimii abdominale. Mai ales că apare ușor un cerc viciosă, deoarece stresul provoacă adesea „pofta de dulce”. Acești doi factori lucrează împreună în generarea de grăsime abdominală. În schimb, persoanele cu un somn odihnitor reușesc să scadă nivelul de stres, astfel încât sunt mai puțin predispuse la producerea de grăsime abdominală.

Prin urmare, este mai bine să vă concentrați asupra activităților relaxante, care reduc stresul și ajută să aveți un somn liniștit.

#3 Tulburări hormonale

- Articolul continua mai jos-

Grăsimea viscerală afectează mai mult femeile decât bărbații. Vina o poartă estrogenul, a cărui rată scade la menopauză. Observăm apoi o deplasare a grăsimii de pe șolduri spre talie.

Dar și bărbații între 45 și 65 de ani pot trăi același lucru, o dată cu andropauza. Acest fenomen duce la o scădere a testosteronului. Dacă menopauza și andropauza sunt inevitabile, există tratamente hormonale care să le limiteze consecințele.

#4 Un exces de sedentaritate

Virtuțile activității fizice obișnuite sunt lăudate de medici. În cazul grăsimii abdominale, activitatea fizică zilnică este chiar recomandată. Dacă există un consum caloric mai mic decât achiziția calorică din alimentație, atunci devenim… „mai mari”. Ne îngrășăm. În asociere cu un dezechilibru hormonal sau stres, depozitarea de grăsime se face în zona abdominală.

Dar nu vă deranjați să faceți abdominali sau să practicați sporturi intense! Există o activitate mai bună de anduranță: 30 până la 40 de minute în fiecare zi, de plimbare în pas alert.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari