Chirurgia estetică și de reconstrucție a zonei genitale feminine – ce trebuie să știi

Chirurgia vaginului, a labiilor și a himenului – e un subiect… tabuu, pentru mulți, însă sunt tot mai multe cazurile de intervenții estetice, de reconstrucție și de rejuvenare, la nivelul organului reproductiv feminin, și în România. Chirurgia plastică ginecologică este în plină ascensiune, în Europa și în lume.

La nivel global, intervențiile de rejuvenare vaginală cresc, în medie, cu 23% anual, ceea spune deja foarte mult. Ce trebuie știut despre chirurgia vaginului, a labiilor și a himenului?

Chirurgia „intimă”. 6 intervenții care se pot face

#1 Vaginoplastia

Este o intervenție cu rol în întinerirea vaginului ei.

- Articolul continua mai jos-

Vaginoplastia își propune să întinerească un vagin uneori deteriorat de una sau mai multe sarcini. Perineul poate fi pus la încercare și necesită o intervenție care să contracareze relaxarea. Neplăcerile pe care le experimentează pacienta sunt, între altele, capacitate senzorială redusă în timpul sexului și lipsa orgasmului, pierderi de urină după baie, durere.

Aceste probleme sunt provocate de distensia mușchilor perineali. Vaginoplastia ajută la strângerea mușchilor vaginului. În timpul intervenției, chirurgul procedează la o reducere a mucoasei vaginale, ceea ce face posibilă și reducerea diametrului vaginului. Operația necesită anestezie generală.

#2 Nimfoplastia

Este o intervenție cu rol în reducerea labiilor mici, atunci când sunt hipertrofiate.

Este o intervenție care ajută pacienta să își depășească anumite complexe. Pe lângă disconfortul de ordin estetic, labiile mici hipertrofiate pot provoca durere în timpul sexului sau al unor sporturi precum ciclismul sau alergarea. Chirurgia specifică va consta în rezecția mucoasei la nivelul labiilor mici. Intervenția chirurgicală nu va avea niciun impact funcțional asupra calității actului sexual.

#3 Mărirea labiilor mari

- Articolul continua mai jos-

Este indicată pentru femeile care suferă de atrofierea labiilor mari.

Mărirea volumului labiilor mari se face prin injectarea de grăsime extrasă prin liposucție chiar de la pacienta în cauză. Această operație poate fi cuplată cu cea de nimfoplastie. Uneori hipertrofia labiilor minore este asociată cu atrofierea labiilor majore. Combinarea celor două operații face posibilă reechilibrarea sexului femeii, ajungându-se la o proporție mai bună între mărimea labiilor mici și cea a labiilor mari.

#4 Chirurgie reconstructivă genitală sau himenoplastie

O femeie poate decide să apeleze la himenoplastie din multe motive, pentru reconstrucție fizică, dar și ca susținere psihologică, după un viol. Această operație se efectuează sub anestezie locală.

5# Laserul împotriva uscăciunii vaginale

Odată cu menopauză sau după radioterapie sau chimioterapie, unele femei prezintă uscăciune vaginală. O tehnică specială, cu un laser intra-vaginal, permite rehidratarea vaginului.

-Articolul continua mai jos-

Laserul șterge straturile superficiale și prea uscate ale vaginului. Acestea sunt apoi înlocuite de celule mai tinere, mai bune producătoare de colagen. Tehnica poate fi practicată și de un medic ginecolog, dacă are aparatura specifică în dotarea cabinetului.

#6 Reconstituirea clitorisului

Această intervenție chirurgicală este destinată femeilor care au fost victime ale exciziei, îndepărtării parțiale sau totale a clitorisului. Este o intervenție chirurgicală de restaurare, atât fizică cât și psihologică, și constă în recuperarea părții interne a clitorisului care nu a fost tăiată, repoziționarea acesteia și re-inervarea ei.

Mutilarea genitală a femeilor este o practică cu temeiuri religioase, întâlnită în 30 de țări de pe trei continente, dar jumătate dintre victime trăiesc în Egipt, Etiopia și Indonezia. Mai mult de trei milioane de fete sunt expuse riscului de mutilare genitală, în fiecare an.

Vezi și Dr. Daisa Delia – Tehnica PRP de rejuvenare vaginală în tratarea incontinenței urinare

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari