Usturoiul – ce beneficii are pentru sănătate

Una dintre cele mai vechi plante medicinale din lume, usturoiul este utilizat pentru a preveni bolile cardiovasculare, pentru a scade tensiunea arterială și pentru a te feri de răceli. Dar asta nu e totul! Află ce beneficii are pentru sănătate.

Usturoiul a fost folosit ca remediu naturist inca de-acum 5.000 de ani, in India. Exista si scrieri chinezesti de-acum 3.000 de ani care ii slavesc puterile. Cu toate acestea, dupa ce s-a inventat penicilina, in 1928, lumea a cam uitat de miraculosul usturoi.
Alicina, substanta continuta de usturoi, are proprietati terapeutice uimitoare, in ciuda mirosului si gustului intepatoare.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Usturoiul protejează inima

Cele mai recente studii situeaza usturoiul in lista alimentelor care reduc colesterolul si tensiunea arteriala, oferind protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a atacurilor cerebrale. De exemplu, un studiu realizat la Royal College of Physicians stipuleaza faptul ca dupa 4 saptamani de utilizare a usturoiului in dieta, poti reduce nivelul de colesterol cu pana la 12%.
Acelasi studiu releva faptul ca usturoiul contribuie la prevenirea formarilor cheagurilor de sange si reduce tensiunea arteriala cu 1 pana la 5 procente. Acest lucru ii determina pe coordonatorii studiilor sa declare ca usturoiul poate duce la scaderea incidentei atacului cerebral cu pana la 30-40%, si a bolilor de inima cu pana la 20-25%.

- Articolul continua mai jos-

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari