Prelevare de celule stem, la Tg. Mureș

Pentru prima dată de la înființarea Registrului Național al Donatorilor de Celule Stem se va realiza o prelevare de celule stem de la un donator compatibil cu un beneficiar.

Luna viitoare, în orașul elitelor medicale, situat în inima țării, vor fi prelevate, de la un târgmureșean care lucrează momentan în străinătate, celule stem destinate unui copil din Ungaria care suferă de o boală gravă a sângelui.

Donatorul face special deplasarea în România pentru acest caz, iar medicii de la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Târgu Mureș speră ca, prin acest gest, el să fie un exemplu pentru mureșeni, ca să se înscrie în categoria donatorilor voluntari de celule stem.

Din 2013, la Târgu Mureș au fost înscrise în Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem nu mai puțin de 2.500 de persoane. În ultima perioadă, au fost făcute analize pentru verificarea compatibilității pentru 7 persoane bolnave, acesta este primul caz în care a fost stabilită compatibilitatea între donator și beneficiar și se trece la acțiunea de prelevare de celule stem.

- Articolul continua mai jos-

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

foto: Pixabay

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari