Donare de sânge, în Timișoara

Pentru timișoreni, campaniile de donare de sânge sunt soluția pentru criza de sânge din perioada de vară. De fiecare dată, în cele mai călduroase luni ale anului, spitalele timișorene se confruntă cu această situație. Sunt aproape… paralizate.

Soluția vine dinspre companii, corporații și ONG-uri care organizează periodic campanii mobile de donare de sânge. Marile firme și-au arătat adeseori disponibilitatea de a stimula, în rândul angajaților lor, donarea de sânge, prin acțiuni speciale. De asemenea, unele ONG-uri sprijină astfel de evenimente.

La începutul acestei săptămâni, o astfel de campanie mobilă de donare de sânge a fost inițiată și organizată cu sprijinul Asociației Școala Mamei Junior din TImișoara. Lichidul vital a fost colectat în folosul copiilor internați în secția de Hematologie a Spitalului „Luis Țurcanu”.

În Timișoara, statisticile arată că e nevoie, zilnic, de minim 100 de donatori. Organizatori și beneficiari au constatat, de-a lungul timpului, că donatorii cu state vechi, prin puterea exemplului, reușesc să aducă noi donatori, ceea ce este benefic pentru spitalele timișene.

- Articolul continua mai jos-

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

foto: Pixabay

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari