Cardul de sănătate este blocat de două săptămâni

Cardul de sănătate este în continuare blocat, din cauza funcționării necorespunzătoare a sistemului național informatic al casei de asigurări de sănătate.

Au trecut deja două săptămâni de când sistemul merge cu intermitențe, iar medicii de familie și-au arătat nemulțumirea față de această situație. Ori de câte ori sistemul are probleme, medicii petrec timp în plus pentru validarea în modul offline a documentelor medicale. Nu au nicio posibilitate să verifice dacă pacienții sunt înscriși în sistemul național de asigurări de sănătate, iar decizia eliberării de rețete compensate este riscantă în cazul în care un pacient nu este asigurat, pentru că atunci contravaloarea va fi suportată ulterior din buzunarul medicului. În alte cazuri, neavând control asupra sistemului, cei care suferă pot fi pacienții, care nu au cum să beneficieze de unele dintre drepturile lor.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Sănătate, dr. Augustus Costache, a dar asigurări presei că se lucrează la remedierea problemelor sistemului, însă nu poate fi estimată data la care acesta va funcționa normal, iar cardul de sănătate va putea fi iar folosit.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari