A donat orașului o ambulanță cumpărată din banii munciți de el în străinătate!

Un sighetean a donat orașului o ambulanță cumpărată din banii munciți de el în străinătate! Un gest mai puțin obișnuit, de dăruire pentru semeni și pentru locul său de baștină. Zicem „un gest mai puțin obișnuit”, deși de la o vreme asistăm la tot mai multe acțiuni similare care vin dinspre societatea civilă. Pensionari care dotează spitale cu aparatură achiziționată din pensia lor, emigranți care folosesc bănuțul muncit în străinătate pentru a cumpăra autoutilitare medicale orașului de baștină… și exemplele pot continua.

A donat orașului o ambulanță cumpărată din banii munciți de el în străinătate!

sighet ambulanta 2Despre gestul sigheteanului Liviu Bledea scrie, pe pagina ei de facebook, consilierul local Daniela Onița-Ivașcu:

„Modelul de dăruire pe care ni-l oferă cei din jurul nostru trebuie să ne fie pașii pe care îi facem în viață cu aplecare spre binele aproapelui. Liviu Bledea ne-a oferit zilele acestea un exemplu a faptului că orașul nostru are mulți oameni cu suflet mare, mulți oameni dispuși să-i ajute pe alții fără să aștepte nimic în schimb. Din banii pe care i-a câștigat în străinătate,a cumpărat o ambulanță pe care a donat-o Spitalului Municipal Sighetu Marmației. (…) Faptele săvârșite cu gândul la binele celor din jur nu trebuie trecute cu vederea. Prin puterea exemplului putem schimba o lume întreaga!”

Interesant este că Maramureșul a beneficiat vreme de aproape trei decenii de o acțiune oarecum similară din partea unui ONG din zona Normandiei, Franța. Loic Thetio, președintele asociației franceze „Association Solidarite Ploemeu-Roumanie”, a venit în Maramureș, în 29 de ani, de 70 de ori, aducând, zeci de autoutilitare pentru comunele și orașele maramureșene (ambulanțe, mașini de pompieri ș.a.), ajutoare pentru spitale și cămine de bătrâni.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari