Bayer plătește mai puține daune, într-un caz de îmbolnăvire de cancer

Bayer plătește mai puține daune, într-un caz de îmbolnăvire de cancer. În cazul unui cetățean american care a afirmat că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza folosirii, la ferma sa, a erbicidului Roundup, o instanță din SUA a decis că suma stabilită inițial ca despăgubire este… prea mare.

Judecătorul american care a judecat speța a diminuat suma care urma să fie acordată drept compensație reclamantului și a decis în favoarea companiei Bayer și a companiei Monsanto, reducând cu aproape 70% cuantumul, mai precis de la 80 de milioane la 25 de milioane de dolari. Totodată, judecătorul a decis ca cererea de rejudecare a cazului (înaintată de pârât) să fie respinsă, hotărârea de acum fiind irevocabilă și executabilă.

Jurnaliștii americani de la New York Times relevă că aceasta este a doua decizie, în ultimul an, prin care se diminuează cuantumul daunelor ce urmează a fi plătite de către compania Bayer și filiala sa Monsanto.

În 2018, un juriu din California a decis reducerea daunelor (într-un caz similar), de la 290 milioane de dolari la 78,5 milioane.

- Articolul continua mai jos-

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari