78 de copii din Munții Apuseni au beneficiat de consultații medicale gratuite

Copiii din cătunele izolate ale Munților Apuseni au fost sâmbătă, 13 iulie, invitații speciali ai Caravanei pediatrice, prima acțiune organizată de Asociația CERT-Transilvania în colaborare cu Caravana cu Medici, în cadrul proiectului MediCERT-Medicii din Munți.

78 de copii din Munții Apuseni au beneficiat de consultații și investigații gratuite, oferite cu dedicație și profesionalism de către o echipa de 43 de voluntari studenți la medicină, medici rezidenți, medici specialiști și medici primari din cadrul Asociației Caravana cu Medici. Echipa de educație medicală a organizat cursuri de prim ajutor atât pentru pitici cât și pentru părinți.

Micuții pacienți au pășit, rând pe rând, în cabinetele amenajate pe diferite specialități, în incinta Școlii din Muntele Rece, iar la final, toți au fost răsplătiți pentru curajul lor cu jucării și kit-uri de igienă dentară.

În luna martie Asociația CERT-Transilvania , a achiziționat cu mari eforturi o ambulanță specială. Este un autovehicul 4X4 care va duce sănătatea în munți, acolo unde medicilor le este greu să ajungă și de unde bolnavilor le este greu să coboare. Se dorește îmbunătățirea calității vieții celor care nu pot, nu știu sau nu își permit să acceseze servicii medicale. Suntem la un pas de a duce la îndeplinire ceea ce pentru mulți este doar un vis.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari