A fost lansat în consultare publică „Ghidul Solicitantului pentru spitale regionale de urgenţă”. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a publicat, în data de 10 iulie a.c., spre consultare publică, Ghidul solicitantului pentru Axa Prioritară 14 – Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgenţă, Prioritatea de investiţii 14.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de colectivităţile locale, Obiectivul Specific 14.1 – ‘Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă’, apelul de proiecte cu titlul POR/2019/14/14.1/14.1/1/SPITALE REGIONALE, COD APEL POR/105/14/1/Spitale Regionale.
Eventualele observaţii şi propuneri pot fi transmise, la adresa [email protected], până la data de 24 iulie 2019 (10 zile lucrătoare).
A fost lansat în consultare publică „Ghidul Solicitantului pentru spitale regionale de urgenţă”
Ghidul solicitantului conţine informaţii referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare şi de depunere a cererilor de finanţare, condiţiile de eligibilitate, criteriile de evaluare, o descriere a etapelor de verificare şi contractare a proiectelor.
De asemenea, sunt incluse instrucţiuni de completare a Cererii de finanţare de către solicitanţi.
Solicitantul eligibil la finanţare în cadrul prezentului apel este Ministerul Sănătăţii, iar acţiunile eligibile ce urmează a fi implementate în vederea atingerii obiectivelor proiectului major şi, implicit, a obiectivului specific se referă la construcţia şi dotarea spitalelor de urgenţă regionale din lista de proiecte prioritare preidentificate în regiunile Nord Est (Iaşi), Sud Vest (Craiova) şi ord Vest (Cluj).
*** Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde de euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE prin FEDR şi 1,5 miliarde de euro – contribuţia naţională. Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP.
POR 2014-2020 finanţează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.
Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.