fbpx
Acasă Ştiri Medicale A murit după naștere. O femeie din Vrancea, decedată în maternitatea din...

A murit după naștere. O femeie din Vrancea, decedată în maternitatea din Focșani

O femeie din județul Vrancea a murit după naștere, în noaptea de marţi spre miercuri, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani. Cu doar câteva ore înainte, femeia adusese pe lume un copil perfect sănătos.

Familia femeii a depus plângere la Poliţie, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„Plângerea a fost înregistrată miercuri dimineaţă la IPJ Vrancea. A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu. Potrivit Poliţiei, în funcţie de rezultatele cercetărilor, vor fi dispuse măsurile în cauză.

Articolul continua mai jos

Pe de altă parte, informațiile care parvin din partea spitalului vrâncean sunt următoarele: nașterea a decurs normal, dar la câteva ore mama a prezentat complicații și, în ciuda eforturilor supraomenești ale medicilor, nu a mai putut fi salvată.

„Naşterea, până la momentul critic, a decurs normal şi nu a impus operaţie de cezariană. Pacienta a fost bine o perioadă după naştere, timp în care a vorbit cu aparţinătorii, cu soţul, a declarat că a născut. Era bine, dar ulterior starea pacientei s-a degradat brusc şi echipa de gardă a cerut ajutorul echipei de la terapie intensivă. Când pacienta a făcut primul stop cardiac, a fost transferată pe terapie intensivă, unde întreaga echipă de anestezişti cât şi de obstretică au făcut toate eforturile şi au utilizat toate resursele medicale pentru a salva viaţa pacientei. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă şi s-a soldat, în cursul zilei de marţi, cu decesul pacientei. Toată echipa a încercat din răsputeri să salveze viaţa mamei”, a declarat medicul Rodica Ifrim, șefa secției de Obstetrică-Ginecologie.

Vrancea:Reprezentanţii SJU spun că naşterea femeii decedată în spital a decurs normal; starea i s-ar fi deteriorat brusc
Focşani, 10 iul /Agerpres/ – Naşterea femeii care a decedat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani a decurs normal, însă starea acesteia s-a deteriorat brusc şi toată echipa medicală a încercat din răsputeri să îi salveze viaţa, a declarat şeful secţiei de Obstretică – Ginecologie, medicul Rodica Ifrim.

„Pe perioada sarcinii totul a decurs normal, cu excepţia unei colici renale, undeva pe la circa 30 de săptămâni, când la analize au ieşit nişte transaminaze mărite. La ultimul control făcut, am stabilit de comun acord să avem o întâlnire pe 15 iulie. Datorită fisurării membranelor, a venit duminică la spital şi am internat-o. Legat de cezariană, nu a fost o decizie strict a mea. A fost o discuţie cu ambii parteneri, discuţie care s-a finalizat cu o procedură ulterioară, în funcţie de cum va decurge travaliul”

Femeia care a murit după naștere avea 35 de ani și era mamă primipară (se afla la primul copil). La trei ore după naștere a intrat în stop cardiac și nu a mai putut fi salvată. Cercetările urmează să stabilească dacă e vorba despre culpă medicală sau de circumstanțe care nu sunt imputabile spitalului.

Separat de ancheta poliției, spitalul ademarat și o anchetă internă.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,210AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Sângele respins la analize sau „sângele-rebut”. Ce trebuie să știe donatorii despre asta

Una dintre problemele tot mai frecvente cu care se confruntă cei implicați în campaniile...

Colica biliară – Cauze, simptome, complicatii, tratament

Ce este colica biliară? Colica biliară se manifestă prin dureri abdominale constante sau intermitente...

Oboseala și ganglionul subaxial. Află ce legătură există între ele

Oboseala și ganglionul subaxial - ce legătură există între ele? Simțiți uneori o ușoară...

Boala Crohn – Cauze, factori de risc, tratament

Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie intestinală care afectează în special adolescenții și adulții...

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta!

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta! Dacă experiența și înțelepciunea vin...

Cancer de ficat – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul hepatic este o tumoare care apare și se dezvoltă în țesutul ficatului. Carcinomul...