INSTITUTUL CLINIC FUNDENI 60 de ani de la înfiinţare

INSTITUTUL CLINIC FUNDENI 60 de ani de la înfiinţare. Institutul Clinic Fundeni celebrează 60 de ani de la înfiinţare, prilej cu care la Palatul Parlamentului a fost organizat un eveniment de gală la care au participat ministrul săntăţii, Sorina Pintea, şi alte personalităţi ale lumii medicale din România.

Carmen Orban, manager general Institutul Clinic Fundeni, a declarat cu privire la acest uriaș eveniment:

„Fundeniul este un reper în medicina românească şi acest lucru vi se datorează în exclusivitate, felicitări. vă mulţumesc dumnaevoastra tuturor pentru ca împreună suntem o echipă”.

INSTITUTUL CLINIC FUNDENI 60 de ani de la înfiinţare

Invitaţii au avut parte de o incursiune în istoria medicinei din ţara noastră, iar şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni, profesorul Irinel Popescu, a amintit despre dezvoltarea din ultimii ani a componentei de cercetare a institutului: „Pe lângă paturile de spital şi secţiile de spital s-a dezvoltat recent un centru de cercetare, un centru de excelenţă în medicina translaţională, realizat cu fonduri europene în care deja sunt proiecte în curs de desfăşurare şi pe care eu l-aş defini ca acel emblematic compartiment al spitalului, pentru că această componentă a cercetării este absolut esenţială în medicina modernă”.

Institutul Clinic Fundeni din București, unitate medicală multidisciplinară, dar și de cercetare științifică fundamentală, este recunoscut mai ales prin specializarea în domeniul transplantului de organe. Tot aici a fost deschisă şi prima bancă de celule stem din ţară.

- Articolul continua mai jos-

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari