Sanitas Covasna solicită tichete de vacanță pentru angajații spitalelor

Angajații Spitalelor din județul Cosvasna nu au primit nici în acest an tichete de vacanță, în ciuda numeroaselor discuții purtate de Sanitas Covasna cu managerii spitalelor.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici a declarat că spitalele din județ au acumulat datorii din cauza subfinanțării, acesta fiind motivul pentru care nu au putut acorda tichete de vacanță.

„După cum arată finanţarea, nu văd bine situaţia mai ales din octombrie, noiembrie, decembrie, când va trebui să plătim şi gaz, trebuie să plătim mai multă energie electrică. Dacă se va continua în acest sistem de finanţare, prin luna octombrie, noiembrie o să fim în situaţia să spunem pacientului, ca acum opt-nouă ani de zile, ‘ du-te până la farmacia din colţ şi ia, te rog frumos, aţă de sutură, tifon şi aşa mai departe’. Eu spun că finanţarea e precară. Voi cere convocarea Comisiei de dialog social. Avem o ordonanţă care stipulează clar că în cursul anului toţi bugetarii beneficiază de vouchere de vacanţă. Eu spun foarte clar că nu managerii spitalului din judeţ sunt vinovaţi de această situaţie, în condiţiile în care spitalele au rămas cu acelaşi buget din anul 2017, ba chiar mai mic cu 1%”, a declarat Vasile Neagovici.

Liderul Sanitas a menționat că sistemul sanitar din judeţ ar avea nevoie de o sumă cu 20% mai mare decât cea pe care o primeşte în prezent.

- Articolul continua mai jos-

Neagovici a precizat că va apela la instanţă pentru acordarea drepturilor cuvenite salariaţilor şi nu exclude nici varianta organizării unui protest în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bucureşti.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari