Decedat fiindcă medicii erau în vacanță. S-a întâmplat chiar pe treptele spitalului

A decedat fiindcă medicii erau în vacanță. S-a întâmplat în orașul Săveni, din județul Botoșani, unde primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a ajuns la spital după ce a suferit un infarct. Pentru că, în acel moment, în spital nu se afla niciun medic – toți se aflau în vacanță (sic!) – Toader Leampăr a fost consultat de cadrele medicale medii (asistente), susține primarul Săveniului, Relu Târzioru, citat de agerpres.

La Săveni funcționează o secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, iar personalul medical angajat este în număr mult prea redus față de nevoile reale ale comunității.

Decedat fiindcă medicii erau în vacanță. Filmul nefericitului eveniment

Filmul nefericitului eveniment de la Săveni ar fi fost următorul: primarul din Vorniceni a suferit un infarct, s-a prezentat la unitatea spitalicească și acolo a beneficiat de câteva investigații medicale. După care, a decis să plece (probabil, pentru a ajunge la Botoșani, la Spitalul Județean), însă chiar pe treptele spitalului din Săveni s-a prăbușit. A fost solicitat ajutorul Serviciului Județean de Ambulanță, care a trimis un echipaj cu un medic, din Botoșani, dar a fost prea târziu pentru ca primarul din Vorniceni să mai fie salvat.

Conform sursei citate, primarul din Săveni, Relu Târzioru, ar fi declarat: „Din punctul meu de vedere e o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenţei unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei (20.000 de lei- n.r.) salariu de la Botoşani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Pur şi simplu au dat concedii la medici şi au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie oricine, putea să fie un copil”.

- Articolul continua mai jos-

Pe de altă parte, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani susţin că primarul a fost văzut de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia unilaterală de a părăsi spitalul.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari