100 de puncte de prim-ajutor în județul Tulcea

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat, pe pagina sa de internet, adresele celor aproape 100 de puncte de prim-ajutor amenajate în judeţ. Acestea sunt destinate pentru acordarea primului ajutor persoanelor care acuză probleme de sănătate acutizate din cauza caniculei.

Cele mai multe puncte de prim-ajutor, respectiv 13, sunt amenajate în municipiul Tulcea la sediul unor societăţi comerciale, precum şi în primăria municipiului, acestora alăturându-li-se punctele farmaceutice care nu sunt trecute pe lista instituţiei, dar care oferă apă şi locuri răcoroase persoanelor suferinde.

În celelalte localităţi din judeţ, punctele de prim-ajutor sunt amenajate fie la sediile cabinetelor medicale, fie la primării sau în căminele culturale.

DSP a publicat totodată, pe site, o serie de recomandări pentru populaţie.

- Articolul continua mai jos-

„Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuie folosite, dacă temperatura aerului depăşeşte 32 de grade Celsius”, se arată pe site-ul DSP.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari