fbpx
Acasă Ştiri Medicale Medici de la serviciile de ambulanță, detașați pe litoral pe perioada verii

Medici de la serviciile de ambulanță, detașați pe litoral pe perioada verii

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța se confruntă cu lipsa de personal, astfel că medici de la celelalte servicii din țară vor fi detașați pe litoral pe perioada verii.

Parcul auto al SAJ se înnoieşte în proporţie de 20-25%, la Constanţa fiind 13 ambulanţe noi, dintr-un total de 63 de ambulanţe. O problemă a SAJ Constanţa rămâne în prezent lipsa de personal.

“Ambulanţe avem acum, dar avem lipsă de personal, suntem la aproximativ 50% din normativ. Am cerut ajutorul colegilor mei din ţară, de la alte servicii de ambulanţă şi cu ajutorul Instituţiei Prefectului şi cu Federaţia Patronatelor din Turism încercăm să ne ajutăm reciproc pentru că turistul trebuie să fie în siguranţă, trebuie să aibă asistenţă medicală de urgenţă”, a afirmat Bădescu, menţionând că un prim echipaj sosit pe litoral din ţară este cel de la SAJ Neamţ.

Medicii urmează să fie detașați pe litoral până la jumătatea lunii septembrie, în serii, pe o perioadă de câte două săptămâni.

Articolul continua mai jos

“Noi formăm 24 din 24 de ore în medie 25 – 26 de echipaje în tot judeţul. Faţă de normativ ne trebuie 37 – 38 de echipaje continuu, cu ce avem noi angajaţi. Ca număr de ambulanţe am putea să formăm echipajele, dar nu avem personal”, a declarat Laurenţiu Bădescu.

Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a spus că patronatele din turism vor plăti circa 300.000 de euro, suportând ele cheltuielile privind cazarea şi asigurarea hranei cadrelor medicale detaşate la Constanţa de la serviciile de ambulanţă din ţară.

“Suntem dispuşi în continuare să cheltuim pentru a asigura serviciile minime, decente, de bun simţ pe care şi le doreşte orice turist într-o staţiune civilizată”, a precizat reprezenta

Cinci noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa începând cu 1 iulie, iar din acest sezon estival cadre medicale ale serviciilor de ambulanţă din ţară vor fi detaşate pe litoral, a informat luni managerul SAJ, Laurenţiu Bădescu.

“Sunt cinci ambulanţe tip C cu medic, care sunt dotate cu echipamente de terapie intensivă, pentru situaţii de urgenţă majore, pentru infarcte miocardice şi accidente vasculare cerebrale, pentru traumă complexă din accidente rutiere. Ele vor fi distribuite în Constanţa, două ambulanţe, şi câte una la Mangalia, Eforie şi Năvodari”, a spus, într-o conferinţă de presă, reprezentantul SAJ Constanţa.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul...

Ce este sclerodermia? Simptome, diagnostic, tratament

Ce este sclerodermia? Termenul „sclerodermia" provine dintr-un cuvânt grecesc „scleroderma", care înseamnă „piele dură"....

Căderea părului: cauze pe care le poți preveni

Păr pe haine, perie, canapea? Căderea părului poate avea multiple cauze, unele surprinzătoare. Care...

Grefa care poate întârzia menopauza cu 20 de ani

Bufeuri, insomnie, iritabilitate... menopauza vine cu aproximativ cincizeci de simptome neplăcute. Medicii britanici au...

Sinuzita – simptome, tratament și complicații

Sinuzita – simptome, tratament și complicații. SFATUL MEDICULUI prof. dr. Maria Beuran, medic primar...

Ce este embolia pulmonară?

Tromboembolismul pulmonar (TEP) este o boală frecventă şi potenţial fatală. Reprezintă a doua cauză...