Secție de radioterapie la Spitalul Județean Deva

Spitalul Județean de Urgență Deva va beneficia de o secție de radioterapie pentru bolnavii oncologici. Consiliul județean Hunedoara a aprobat construcția clădirii în curtea spitalului, în locul unor spații vechi ce urmează să fie demolate.

„Radioterapia este o metodă terapeutică importantă pentru afecţiunile oncologice. Investiţia este importantă pentru că pacienţii cu afecţiuni oncologice, la care este nevoie de această metodă terapeutică, trebuie să se deplaseze la alte spitale sau clinici universitare unde ajung să fie trataţi şi noaptea. În acest an am identificat locaţia, se va executa proiectul şi fundaţia, urmând ca investiţia mare, echipamentul de radioterapie, să ajungă prin Ministerul Sănătăţii”, a declarat dr. Ioan Demeter, din cadrul SJU Deva.

Noul imobil destinat pentru noua secție de radioterapie va fi construit pe două nivele: demisol şi parter. În clădire vor fi amenajate saloane, cabinet de consultaţii, sală de radioterapie, simulator, camere tehnice şi grupuri sanitare. De asemenea, sunt prevăzute două lifturi, unul fiind dimensionat pentru transportul pacienţilor.

Valoarea estimată investiţiei este de 7,1 milioane de lei, suma fiind asigurată din bugetul CJ Hunedoara.

- Articolul continua mai jos-

Echipamentele necesare pentru radioterapie vor ajunge în dotarea SJU Deva printr-un program naţional derulat de Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari