Spitalul județean Vâlcea, proiect pilot de tratare a cancerului și diabetului prin metode cubaneze

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va intra într-un program pilot ce presupune o colaborare cu medici din Cuba pentru tratarea cancerului și diabetului. Pacienții Spitalului din Vâlcea vor fi primii pacienți care vor beneficia de expertiza medicilor cubanezi.

„Cu ocazia vizitei din luna martie a ambasadorului Cubei la Râmnicu Vâlcea, am pus bazele unei colaborări, în principal pe linie medicală. Am stabilit atunci că experienţa pe care medicii cubanezi o au în tratarea afecţiunilor oncologice şi diabetologice trebuie să intre şi pe piaţa medicală românească. Am găsit toată deschiderea, atât la Ministerul Sănătăţii din România, cât şi la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, iar în urmă cu două zile am primit o informare de la MAE în care ni s-a specificat că există deja un acord negociat între Ministerul Sănătăţii din România şi cel din Cuba, iar judeţul Vâlcea, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, va fi printre primele unităţi spitaliceşti din ţară în care medicamentele şi medicii cubanezi vor veni pentru a încerca tratarea afecţiunilor oncologice şi diabetologice”, a spus vicepreşedintele CJ Vâlcea.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a arătat încântată de o astfel de colaborare, medicii oncologi din Cuba fiind recunoscuţi în lume pentru rezultatele obţinute în tratarea diferitelor tipuri de cancer.

„Este cunoscut la nivel mondial că cercetătorii şi medicii oncologi cubanezi au descoperit o serie de molecule chimioterapeutice cu rezultate deosebite în tratarea diferitelor tipuri de cancer. Am reuşit prin acest protocol să ne apropiem foarte mult de aceste tratamente pentru că vom fi incluşi într-un program pilot. În urma semnării acordului între România şi Cuba pentru folosirea acestor medicamente şi în ţara noastră, Spitalul Judeţean de Urgenţă va fi printre primele spitale din România unde se va implementa, iar pacienţii oncologici din judeţ, care din păcate sunt din ce în ce mai mulţi, vor fi printre primii care vor beneficia de aceste tratamente inovatoare”, a adăugat directorul spitalului vâlcean, dr. Dan Popnoran.

În prezent, în judeţul Vâlcea sunt peste 5.000 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer şi peste 22.000 de bolnavi de diabet, dintre care peste 6.000 sunt dependenţi de insulină.

- Articolul continua mai jos-

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari