Noul angiograf de la SJU Suceava, pus în funcțiune. A fost implantat primul stent

Noul angiograf aflat în dotarea Spitalului Județean Suceava a fost pus în funcțiune. Astfel, în cadrul secției de cardiologie a fost înregistrată o premieră, a fost implantat primul stent unui pacient cu infarct miocardic acut.

Până în prezent, în cadrul Spitalului Județean Suceava implanturile de stent erau făcute de medicii de la o clinică privată

Intervenţia de miercuri s-a realizat de către doctorul Roberto Haret şi echipa sa, care activează de acum în cadrul spitalului.

Pentru a putea acoperi cât mai multe solicitări venite din partea pacienților, spitalul va angaja și alți medici cu această specializare.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit unei declarații făcute de managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu,  unitatea medicală alocă lunar peste 200.000 de lei pentru acest tip de intervenţie la pacienţii cu infarct miocardic acut. De asemenea, au fost începute demersurile pentru a obţine finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate în cazul implantării stenturilor necesare pacienţilor cardiaci cronici.

Spitalul Județean Suceava continuă să se dezvolte, fiind semnat deja un contract pentru organizarea a patru săli de operație.

În același timp, a fost finalizată documentaţia pentru amenajarea heliportului pe corpul principal al clădirii spitalului, investiţia fiind evaluată la 6,5 milioane de lei cu termen de finalizare de 15 luni de la data demarării lucrărilor.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari