În Hunedoara, număr triplu de consumatori de droguri ce au ajuns la urgențe

În județul Hunedoara, numărul consumatorilor de droguri ce au ajuns la unităţile de primiri urgenţe a crescut de trei ori în ultimii cinci ani. Persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind de toate vârstele, relevă datele oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, publicate miercuri cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva consumului şi traficului de droguri.

Astfel, dacă în anul 2014 au fost consemnate 10 persoane care au ajuns în Urgenţă din cauza reacţiilor adverse ale corpului la consumul de droguri, în anul 2018 numărul consumatorilor de droguri a ajuns la 37, dintre care trei au necesitat internare în spital.

„Este doar un vârf al aisbergului, pentru că este vorba doar de prezentările în Urgenţă, ceea ce înseamnă că organismul acelor persoane a reacţionat negativ la substanţele folosite. În cazul etnobotanicelor, reacţia corpului este devastatoare şi sunt cazuri în care acestea dau dependenţă chiar după prima folosire”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Pentru a atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri, DSP Hunedoara, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Inspectoratul Şcolar şi Primăria Hunedoara, organizează luni după amiază o acţiune de conştientizare a populaţiei din municipiul Hunedoara.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari