Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri solare pe 40% din suprafața corpului

Un bărbat a fost spitalizat după ce s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare cu arsuri solare de gradul doi pe 40% din suprafața corpului.

„Am tratat un pacient care a suferit arsuri solare de gradul al II-lea, extinse pe o suprafaţă de peste 40% din corp, după expunerea neconformă şi excesivă la soare”, a declarat Adela Cadar, medic primar dermatovenerologie.

De asemenea au ajuns la spital cu arsuri solare și trei copii cu vârste de doi, opt și 10 ani.

Arsurile solare reprezintă una dintre cele mai grave consecinţe imediate provocate de expunerea excesivă la soare şi fără a se lua măsurile necesare de protejare a pielii. Acest tip de arsură solară afectează primele două straturi de piele şi cauzează băşici dureroase şi pline de lichid.

- Articolul continua mai jos-

Totodată, dermatologii de la Spitalul Județean Baia Mare au fost apelați de pacienți pentru complicaţii ale înţepăturilor de căpuşă şi alte insecte (ţânţari, albine, păianjeni), urticarii (alergii alimentare, expunere la soare etc.), dermatite de contact şi micoze.

Specialiştii recomandă: folosirea substanţelor care alungă insectele, folosirea duşului înainte şi după intrarea în bazin/piscine, folosirea doar a echipamentelor proprii (şlapi, prosoape etc.), folosirea cremelor de protecţie SPF 50+ şi evitarea expunerii la soare în intervalul orar 11,00 – 16,00 şi în timpul utilizării unor medicamente fotosensibilizante.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari