Punct de transfuzii sanguine în Vaslui

Un punct de transfuzii sanguine va fi deschis în luna iulie în Vaslui, potrivit unei declarații făcute de prefectul județului, Eduard Popica. În acest moment, în județ există un singur centru de transfuzii la Bârlad.

Noul centru va funcţiona in incinta Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean, unde a fost identificat un spaţiu potrivit, care a fost reabilitat şi urmează să fie dotat cu aparatura necesară.

„Am identificat un spaţiu în incinta Policlinicii din municipiul Vaslui, acel spaţiu a fost reabilitat, pentru a întruni toate standardele cerute de Direcţia de Sănătate Publică. Un centru de transfuzie a mai funcţionat acolo, dar pentru foarte puţin timp. Acum spaţiul a trebuit să fie modernizat, având în vedere că standardele cerute sunt altele. Am solicitat către Ministerul Sănătăţii fonduri pentru a achiziţiona aparatura necesară. Fondurile au fost alocate Spitalului Judeţean Vaslui şi în urma unei discuţii pe care am avut-o cu managerul spitalului, se va organiza licitaţia pentru achiziţionarea aparaturii şi sperăm ca în luna iulie acest centru să fie funcţional”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.

Autorităţile judeţene au demarat de la sfârşitul anului trecut procedurile pentru înfiinţarea punctului de transfuzii, având în vedere că la această dată în judeţ funcţionează un singur centru de transfuzii sanguine, în municipiul Bârlad, iar cetăţenii din Vaslui şi din zonele limitrofe trebuia să străbată distanţe foarte mari pentru a putea dona sânge.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari