Ministerul Sănătății achiziționează 40.000 de doze de Cisplatin

Ministerul Sănătăţii a precizat că până la finalul acestei săptămâni va fi publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru schimbarea Codului Individual al Medicamentului pentru produsul Cisplatin şi urmează să fie achiziţionate 40.000 de fiole.

De asemenea, produsul Asparaginase are preţ aprobat pentru achiziţia în baza unei Autorizaţii de Nevoi Speciale, urmând să intre în ţară 300 de cutii săptămâna viitoare.

„Este obligatoriu ca fiecare unitate sanitară să se preocupe pentru a asigura tratamentele necesare pacienţilor săi. Procedurile sunt simple, iar spitalul care se confruntă cu lipsa unor medicamente trebuie să anunţe cât mai repede Ministerul Sănătăţii, care are o structură dedicată pentru rezolvarea situaţiilor de acest gen. Informarea transmisă de Comisia de Oncohematologie Pediatrică ne-a semnalat că există probleme la nivelul unor unităţi sanitare în asigurarea citostaticelor, precum Cisplatin, însă nu putem demara achiziţii fără să ştim ce cantităţi sunt necesare pentru a acoperi nevoia de citostatice. Nu este normal să sufere pacienţii din lipsa de interes a unor angajaţi care nu îşi fac treaba. Ca şi până acum, vom face tot ce este necesar ca să asigurăm dreptul pacienţilor la tratamentele necesare, chiar şi prin eliberarea unor Autorizaţii de Nevoi Speciale, acolo unde este cazul”, a declarat Sorina Pintea.

În data de 10 iunie, Comisia de Oncohematologie Pediatrică a Ministerului Sănătăţii a semnalat o serie de probleme referitoare la achiziţia de citostatice. În urma acestei informări, Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul ministerului a solicitat Comisiei de Oncohematologie în data de 11 iunie 2019 să revină cu detalii privind cantităţile necesare în spitale pentru fiecare produs în parte.

- Articolul continua mai jos-

„Deoarece Comisia de Oncohematologie nu ne-a putut pune la dispoziţie datele necesare pentru demararea achiziţiei de citostatice, Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să ceară unităţilor sanitare din subordine un estimat al necesarului de citostatice pentru 3, respectiv 12 luni”, susţine MS.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari