fbpx
Acasă Ştiri Medicale Femeie cu arsuri grave, transportată la Viena cu ambulanța. Rudele au plătit...

Femeie cu arsuri grave, transportată la Viena cu ambulanța. Rudele au plătit combustibilul

O femeie de 41 de ani din Timișoara a fost internată la Spitalul Județean Timișoara cu arsuri grave pe 50% la suprafața corpului, fiind rănită în urma unei explozii într-un apartament.

Deoarece compartimentul pentru arși al Spitalului nu a fost dotat cu aparatură de către Ministerul Sănătății, femeia a fost transportată la Viena cu o autospecială. Familia pacientei a fost nevoită să achite combustibilul.

„Nu s-a pus problema de transfer pe cale aeriană pentru că la Viena ajungi mult mai uşor cu ambulanţa. Transportul a fost efectuat în cele mai bune condiţii, pacienta a fost însoţită de medic, de asistentă. Duminică a fost realizat transferul. Ambulanţa asigură transportul pacienţilor oriunde pe teritoriul României, dar nu au voie să deconteze benzina în afara graniţelor ţării. Asta ştiu eu că este procedura. A fost plătită de cineva din familie benzina pe care a consumat-o ambulanţa”, a afirmat medicul Marius Craina, directorul Spitalului județean Timișoara, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit Ministerului Sănătății au fost făcute toate demersurile în acest caz pentru ca pacienta cu arsuri grave să fie salvată.

„ Sunt voci care acuză autoritățile și specialiștii de modul în care a fost gestionat acest caz, desi s-au făcut toate demersurile pentru a salva viața acestei paciente. Așa cum am mai declarat, până când vom avea suficiente locuri de mari arși în țară, pacienții care necesită îngrijiri vor fi transferați în străinătate. Însă, lucrurile nu pot fi realizate bătând din palme, mai ales dupa ce o perioada lungă de timp nu s-a facut mai nimic în acest sens.

Cu tot respectul pentru acei pacienți de la Colectiv care au înființat o organizație menită să sprijine cazurile de mari arși din România, cred că experiența proprie a acestora în problemele întâmpinate în sistem ca pacienți cu arsuri este extrem de valoroasă, dar nu suficientă pentru a se putea pronunța în evaluarea măsurilor necesare ale altor pacienți. Necesitatea transferului unui pacient cu arsuri, momentul și modul în care se poate realiza sunt decizii ale specialiștilor care evalueaza fiecare caz în parte și care răspund de viața pacienților. ”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Aparținători pacientei au declarat că pacienta s-a întors din Italia în luna decembrie a anului trecut și nu este asigurată medical nici în România, nici în Italia.

Deși pacienta nu avea calitatea de asigurat și nu putea beneficia de îngrijiri medicale în străinătate, ea a fost transferată luni, 10 iunie, într-o clinică din străinătate în baza unui acord transmis de Ministerului Sănătății, în cursul zilei de duminică,  prin care instituția s-a angajat că va suporta toate cheltuielile pentru îngrijirile medicale care îi vor fi acordate în această clinică.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

13,909FaniÎmi place
417AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul...

Infecțiile tractului urinar te pot ucide

Între infecțiile tractului urinar cu cea mai mare rată de diagnostic, la femei, regăsim...

Cancerul de colon, o boală tratabilă

Cancerul de colon este a doua cauză de mortalitate dintre toate tipurile de cancer...

Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

De la comă etilică la blackout, efectele alcoolului pot fi devastatoare pentru organismul uman....

Meningita – de la cauză la tratament

Probabil cu toții am auzit câte ceva despre meningită, întrucât știrile pot ajunge oriunde...

Sindromul de tunel carpian – cauze, simptome, tratament

Sindromul de tunel carpian este o afecţiune comună care cauzează durere, amorţeală şi furnicături...