fbpx
Acasă Ştiri Medicale UMFST Târgu Mureș: „Mai puternici împreună: consolidarea securităţii prin cooperare, sănătate, cercetare...

UMFST Târgu Mureș: „Mai puternici împreună: consolidarea securităţii prin cooperare, sănătate, cercetare şi inovare”

Experţi, academicieni şi oficiali din 15 ţări se reunesc miercuri la Târgu-Mureş, la UMFST – Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie, în cadrul Conferinţei „Mai puternici împreună: consolidarea securităţii prin cooperare, sănătate, cercetare şi inovare” .

În acest context, conferinţa de la UMFST urmăreşte să adune factorii de decizie politică, mediul academic şi cercetători din ţările UE şi din Parteneriatul Estic, pentru a structura un plan de coperare pe baza obiectivelor Parteneriatului estic până în 2020 şi a priorităţilor preşedinţiei române la UE.

UMFST Târgu Mureș – pol academic european

„Prin conectarea cercetării şi inovării şi, în continuare, cu modul în care acestea pot influenţa procesul de construire a securităţii, se generează o abordare sinergică pe care universităţile, în colaborare cu entităţile publice şi private, o pot dezvolta. Planul detaliat de acţiune este dezvoltat în jurul a 7 piloni principali: Politică şi guvernare; Principalele priorităţi ale cercetării; Schimbul de cunoştinţe; Crearea de reţele de cercetare între ţările UE şi Parteneriatul estic; Posibilităţi de finanţare; Conectarea securităţii şi sănătăţii naţionale; Cooperarea în abordarea problemelor regionale ale sănătăţii”, a detaliat lector univ. dr. Mihaela-Daciana Natea, director al Departamentulului de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul UMFST Tg. Mureş.

Articolul continua mai jos

La conferinţa internaţională „Mai puternici împreună” de la UMFST Tg. Mureş vor sosi 40 de experţi, academicieni şi oficiali din ministerele educaţiei, sănătăţii, cercetării, ai agenţiilor publice de ocupare a forţei de muncă, centrelor de cercetare şi societăţii civile din cele şase ţări ale Parteneriatului Estic şi ai Comisiei Europene şi mediului academic din 9 state membre ale UE.

Conferinţa este organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie din Târgu Mureş cu sprijinul Comisiei Europeane şi al Institutul „Gheorghe Sincai” din cadrul Academiei Române.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Meningita – de la cauză la tratament

Probabil cu toții am auzit câte ceva despre meningită, întrucât știrile pot ajunge oriunde...

Cancerul esofagian – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul esofagian este o tumoare formată în straturile peretelui esofagian. Esofagul este conductul muscular...

Ce este  hepatita? Ce înseamnă viral?

Hepatita reprezintă inflamația ficatului. Inflamația are loc în urma distrugerii celulelor (hepatocite). Termenul viral...

Pneumonia – Totul despre penumonie, cazue, simptome, tratament

Ce este pneumonia? Pneumonia este o infecție a plămânilor cauzată de microbi și însoțită...

Bolile autoimune – ce sunt și cum ne afectează acestea?

Bolile autoimune - ce sunt și cum ne afectează acestea? De-a lungul întregii sale...