Un medic pensionar a decedat în timpul gărzii. Avea o pensie de 1280 de lei

Un medic pensionar din Craiova a decedat în timp ce făcea de gardă, potrivit unui anunț făcut de medicul primar, dr. Livia Davidescu. Aceasta a precizat ulterior că respectivul medic avea o pensie de doar 1280 de lei.

„Colegul Ştefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (şi-a amenajat spaţiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toţi lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la Centru de Permanență. Abia ieşise la pensie, mai făcea gărzi la Centrul de Permanență pentru a fi încă activ”, potrivit unei postări pe o rețea de socializare.

De asemenea, medicul Livia Davidescu a dezvăluit că pensia medicului era de doar 1280 de lei.

„Motivul pentru care un medic pensionar din România alege să mai muncească în gărzi sau în privat după pensionare! În UE pensionarii se plimbă, se odihnesc şi efectuează minim 2 vacanţe/an în diferite ţări! În România trebuie să munceşti până mori ca să-ţi plăteşti utilităţile, hrana şi medicamentele! Să întrebăm public pe MS şi MM dacă ei pot supravieţui cu 1280 ron/lunar!”.

- Articolul continua mai jos-

Medicul primar din Craiova a postat anul trecut o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor, cerând autorităţilor ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a recunoscut că sunt probleme în sistem și că va fi făcută o analiză după decesul unui medic pensionar din Bihor.

„E trist când pleacă un medic şi îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut paşi importanţi, dar din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie creşte şi va creşte în fiecare an pentru că ştim cum stau lucrurile. Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani şi care nu pot fi rezolvate într-un an sau dacă le rezolvăm, nu pot produce efecte într-un an. De la 1 ianuarie 2018, tariful orar pentru gărzile din centrele de permanenţă a crescut la 40 de lei de oră. Nu poate fi vorba despre un câştig de 300 lei pe lună. Poate pe zi sau pe gardă”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3, potrivit MEDIAFAX.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari