Un caz de scarlatină și mai multe suspicini de îmbolnăvire, la o grădiniță din Focșani

Un copil de la Grădinița numărul 15 din Focșani a fost diagnosticat cu scarlatină, dar există suspiciuni că și alți colegi de-ai lui ar putea fi bolnavi. Grădinița a demarat o anchetă pentru a determina cauzele care au dus la favorizarea altor cazuri de îmbolnăvire.

„Am fost informaţi de Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean despre un caz de scarlatină al unui copil de la Grădiniţa nr. 15 din Focşani, confirmat în urma analizelor de laborator. Există suspiciuni că ar mai fi şi alte cazuri de îmbolnăvire în grădiniţă. Nu se cunosc cu exactitate care sunt cauzele, ancheta fiind în desfăşurare, pentru a se stabili exact unde s-a produs neînţelegerea, unde s-a produs neraportarea şi favorizarea celorlalte cazuri. Între timp, am aplicat măsurile pe care le luăm în astfel de situaţii şi continuăm să monitorizăm grădiniţa”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog al DSP Vrancea, Janina Lazăr.

Conducerea grădiniței și părinții copiilor au fost informați imediat despre acest caz. Asistenta medicală a realizat trierea copiilor din toate grupele, iar copiii cu roșu în gât au fost îndrumați către medicul de familie.

Vineri, Grădiniţa nr. 15 din Focşani va fi închisă pentru efectuarea dezinfecţiei şi dezinsecţiei, potrivit conducerii unităţii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari