Primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor, la Alba Iulia

În urma unei investiții private în valoare de trei milioane de euro, în Alba Iulia se va construi primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor.

150 de copii vor putea beneficia zilnic de tratament, dintre aceștia, 50 cu internare.

„Pe banii companiei, şi ai familiei mele dacă va fi cazul, se va construi acest spital, care va arăta ‘într-un fel’. El va fi ridicat integral până la sfârşitul acestui an.Ne-am propus să îl terminăm până în 2021, cu absolut tot (ce înseamnă dotare – n.r.)”, a declarat omul de afaceri Ioan Popa.

Centrul va avea ca activitate evaluare, diagnoză şi intervenţie timpurie, recuperarea copiilor, terapie şi reabilitare post-traumatică şi post-operatorie, ortopedie şi neurologie pediatrică.

- Articolul continua mai jos-

În prezent se lucrează la acoperişul Modulului 1 şi au început săpăturile pentru Modulul 2 al construcţiei.

„Transavia Medical Center”, primul Centru Naţional Pediatric, este un proiect realizat în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală „Maria Beatrice” din Alba Iulia. În suprafaţă desfăşurată de 4.000 de metri pătraţi, pe un teren de 6.000 de metri pătraţi, centrul va asigura un sistem complet de recuperare, inclusiv cu trei bazine de apă, acoperite, cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale şi terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat.

Pacientul va fi cazat într-o cameră alături de un părinte sau de o altă rudă.

”Pentru noi, este foarte important ca un copil să fie înconjurat de familie şi să aibă toate facilităţile pe care el le-ar avea acasă, pentru că tratamentul pleacă de la starea lui de bine. (…). Dacă vrea să vină cu mămica vine cu mămica, dacă vrea cu bunica, vine cu bunica. Fiecare cameră şi fiecare baie este accesibilizată pentru cărucior. Există posibilitatea şi de a servi masa”, a afirmat preşedintele Asociaţiei „Maria Beatrice”, Sebastian Onac.

Potrivit acestuia, ca ansamblu, spitalul este gândit pentru ca, atunci când o familie vine cu un copil la terapie, să aibă „toate facilităţile”, inclusiv de confort, ca şi când ar merge într-un concediu. „Asta pleacă de la o problemă personală, pentru că eu, în situaţia în care sunt, nu prea pot merge într-un concediu cu fetiţa mea şi am zis să creăm această facilitate”, a mai spus Sebastian Onac, părinte al unui copil cu dizabilităţi.

Serviciile vor putea fi decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate sau printr-un parteneriat cu primăria din zona de reşedinţă a copilului beneficiar şi va exista şi coplată, a menţionat Onac.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari