Medicii de familie vor putea să împrumute bani pentru dotarea cabinetelor

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că va fi semnat un acord cu Banca Mondială privind accesarea unor fonduri pentru a-i ajuta pe medicii de familie să îşi achiziţioneze echipamente medicale, să îşi doteze cabinetele şi chiar să îşi cumpere ambulanţe.

„Urmează să semnăm un acord cu Banca Mondială, la care lucrăm de câteva luni de zile, a fost negociat. Este adresat în special pentru diversificarea serviciilor care pot fi oferite la nivelul medicinei de familie, extinderea pachetului de servicii medicale oferite asistenţei primare medicale, categoriilor de populaţie neasigurată, scheme de ajutor de stat pentru medicii de familie. Acesta va fi conceptul – o schemă de ajutor de stat prin care medicii de familie, cei 11.000 de medici de familie, să îşi poată finanţa nevoile sau dorinţele de a desfăşura o anumită activitate”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Medicii pot împrumuta sumele pentru o perioada de trei-aptru ani, urmând ca apoi să înapoieze banii împrumutați.

„Va fi un împrumut pe un termen de trei – patru ani, după care să înceapă să dea această sumă înapoi către un fond, adică banii rămân acolo pentru ca ei să poată fi folosiţi mai departe pentru medicii de familie. Dotarea spaţiului, biroului, conform ultimelor standarde, cheltuieli cu echipamentele pe care aţi dori să le achiziţionaţi pentru a presta sau desfăşura acele acte medicale pe care le aveţi pe acea listă a Ministerului Sănătăţii, cheltuieli legate de personal de care aveţi nevoie pentru a presta acele activităţi medicale sau acte medicale, parte de salarizare, cumpărarea unor ambulanţe în comun…”, a explicat ministrul.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari