Screening gratuit în mai multe localități din Covasna

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe împreună cu medici din localitatea Szolnok din Ungaria vor derula, luna aceasta, un program de screening gratuit în mai multe localităţi din judeţul Covasna.

„În 17 iunie a.c. începem programul de screening, care este sută la sută un succes. Prima activitate din anul acesta o vom avea în localităţile Leţ, Ţufalău şi Boroşneu, împreună cu medicul de familie şi cu ajutorul medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi medici din localitatea Szolnok, Ungaria. Din toamnă o să avem medici din Kecskemét”, a declarat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Acesta a menţionat că programul de screening gratuit a fost demarat în anul 2013 în parteneriat cu medici din Ungaria, iar până acum aproape 10.000 de covăsneni au beneficiat de consultaţii de specialitate în domeniile medicină internă, otorinolaringologie, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, ginecologie, chirurgie, pneumologie, precum şi examinări EKG şi ecografice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari