Pintea: ”Persoane din CNAS, pregătite pe bani buni să lucreze cu sistemul informatic, dar nu știu”

Sistemul informatic are adesea probleme, funcționarea acestuia este deficitară, astfel că a fost constituit la nivelul Ministerului Sănătății o comisie care să analizeze problemele sistemului informatic.

„Sistemul informatic – ştiţi foarte bine că funcţionează deficitar. Nu aş putea spune că (n.r. – pacienţii) au fost afectaţi, dar aş discuta despre sistemul informatic, care este notat în fiecare zi de cei care îl utilizează. Astăzi, de exemplu, a primit nota 2. (…) Ceea ce este frustrant şi pentru medicii de familie, pacienţi şi pentru mine, pentru că de fiecare dată când se întâmplă acest lucru încerc să găsim împreună soluţii”, a spus Pintea, care a precizat că funcţionarea cu probleme a sistemului informatic nu este cauza demiterii fostului preşedinte al CNAS, Adriana Cotel.

Ministrul a ținut să precizeze că i parte importantă din banii alocați pentru achiziția softului informatic al CNAS au fost folosiți pentru pregătirea personalului, personal care susține că nu știe să folosească softul.

„Din banii alocaţi pentru achiziţia acestui soft o mare parte s-au utilizat pentru pregătirea personalului din CNAS, care să fie pregătit să lucreze la acest sistem şi acest personal spune că nu ştie. Sigur, pe bani buni. (…) Eu am nişte concluzii pe care le-am tras, inclusiv anumite soluţii pe care le putem implementa. (…) Sunt nominalizate persoane cu subiect şi predicat, inclusiv persoane care lucrează în casele judeţene şi care au fost pregătite să intervină, dar nu sunt”, a explicat Pintea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari