Infecție cu Salmonella la o grădiniță din Baia Mare

Copiii și o parte din personalul de la o grădiniță privată din Satu Mare au fost infectați cu salmonella după ce au consumat alimente alterate.

„În total au fost un număr de 50 de consumatori şi 25 de îmbolnăviri. Ca urmare a acestor date s-a declanşat, din punct de vedere al Compartimentului de Supraveghere şi Control din Direcţia de Sănătate Publică, investigarea focarului în data de 29 mai şi, totodată, ca urmare a controlului s-a decis sistarea de activitate de la blocul alimentar al acestei grădiniţe. În urma probelor de laborator recoltate s-a găsit Salmonella de grup D la patru pacienţi şi Salmonella de grup D la două persoane din cadrul personalului”, a declarat Rareş Pop.

Potrivit acestuia, pacienţii care au fost spitalizaţi în cursul săptămânii trecute prezentau simptomele unei toxiinfecţii alimentare.

„Bolnavii au prezentat aceeaşi simptomatologie: greţuri, vărsături, scaune diareice, crampe abdominale, cefalee, hipotensiune arterială şi subfebrilităţi. (…) Ca o repartizare pe grupa de vârstă au fost 11 cazuri în grupa 1-4 ani, 12 cazuri în grupa de vârstă între 5-9 ani, un caz în grupa de vârstă 20-24 ani şi un caz în grupa 35-44 ani”, a spus Rareş Pop.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari