fbpx
Acasă Ştiri Medicale Copiii dintr-o localitate afectată de inundații, vaccinați împotriva hepatitei A

Copiii dintr-o localitate afectată de inundații, vaccinați împotriva hepatitei A

În urma inundațiilor ce au avut loc în județul Sibiu, 92 de copii din satul Răchita comuna Săsciori au fost vaccinați împotriva hepatitei de tip A. Inundațiile determină creșterea riscului pentru contactarea acestei boli.

Copiii au fost vaccinați împotriva hepatitei A de medici de familie, asistenţi medicali ai medicilor de familie şi asistentul medical comunitar.

Hepatita virală A (HAV): Transmisă prin ingestie de alimente sau apă contaminate sau prin contact direct cu persoana infectată, se poate manifesta epidemic, pe fondul deficienţelor de igienă personală şi a sanitaţiei precare. Prevenţia se bazează pe ameliorarea condiţiilor de sanitaţie, pe respectarea regulilor de igienă personală, colectivă şi pe vaccinare.

Articolul continua mai jos

De asemenea, la Răchita, s-a amenajat un cabinet medical, într-o casă mai puţin afectată, cu un medic de familie, asistenţi medicali ai medicului de familie şi asistentul medical comunitar, în vederea evaluării stării de sănătate a populaţiei şi recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

DSP Alba, alături de asistenţii medicali comunitari, va continua acţiunile de prevenţie şi informare pentru ca sănătatea populaţiei să nu fie afectată, în zonele în care s-au produs inundaţii

Totodată, DSP Alba a distribuit sute de kilograme de var cloros, necesar pentru igienizarea şi dezinfecţia fântânilor, iar populaţia a fost instruită cu privire la modul de folosire a acestuia. Specialiştii în sănătate publică se vor deplasa şi în zilele următoare în zonele afectate de inundaţii cu scopul de a fi redus riscul de îmbolnăvire.

Deoarece consumul de apa din fântânile afectate este interzis, acestea vor fi curăţate, salubrizate, dezinfectate şi analizate prin laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică. Până în momentul în care apa devine corespunzătoare (lucru dovedit de analizele de laborator) se va consuma apa îmbuteliată, apa adusă în cisterne din zonele neafectate sau apa fiartă şi răcită. Important de ştiut este că apa a cărei calitate a fost afectată, din cauza inundaţiilor, nu poate fi folosită pentru spălatul vaselor, spălatul pe dinţi, spălatul pe mâini, spălarea alimentelor şi pregătirea hranei.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Sfatul medicului DURERILE ARTICULARE – cum le tratezi

Sfatul medicului DURERILE ARTICULARE - Înaintarea în vârstă vine cu mai multă înțelepciune, dar...

Colica biliară – ce o generează și cum o putem trata

Colica biliară - ce o generează și cum o putem trata - Un episod...

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Poliartrita reumatoidă este, fără doar și poate, una dintre cele mai invalidante afecțiuni existente....

Ce este insuficiența cardiacă și cum se tratează

Ce este insuficiența cardiacă? Insuficiența cardiacă desemnează condiția în care inima este incapabilă de a...

Obstrucția intestinală – semnele care trebuie să te alerteze

Obstrucția intestinală nu este o problemă pe care s-o iei ușor, deoarece cauzează dureri...

Dureri comune care dezvăluie existența metastazelor în plămâni

Aceste dureri comune pot dezvălui un cancer generalizat sau metastatic. Cefaleea, durerea osoasă sau...