Boli digestive care dau dureri de stomac

4 boli digestive care dau dureri de stomac. Durerile la nivelul stomacului sunt foarte frecvente și originea lor este multiplă: salpingită, endometrioză, sarcină ectopică, ulcer, apendicită sau tulburări digestive (intestin iritabil, constipație, ulcer …).

Boli digestive care dau dureri de stomac #1 Constipația

Este o cauză obișnuită a durerii de stomac. Constipația, care este definită de un deficit de scaune, este de asemenea însoțită de scaune dure, care necesită forțarea abdomenului pentru a ajuta eliminarea, dar și de balonare și durere intestinală.

Pe lângă regularitatea meselor, se recomandă mai puțin stres, mai multă activitate fizică, mai multă apă și mai multe fibre dietetice – acestea fac parte din marile reguli de igienă care ajută adesea la tratarea constipației.

Boli digestive care dau dureri de stomac #2 Sindromul intestinului iritabil

Acesta este însoțit de dureri abdominale, crampe abdominale, constipație. Această afecțiune a colonului inferior afectează mai ales femeile cu vârsta peste 40 de ani.

- Articolul continua mai jos-

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare funcțională care cauzează dureri abdominale, dar și crampe abdominale, constipație sau diaree sau alternanța celor două. Tratamentul se bazează, în esență, pe o dietă care exclude alimentele iritante pentru colon, pentru a reduce crizele convulsive.

Boli digestive care dau dureri de stomac #3 Ulcerul gastric

În cazul ulcerului la stomac, durerea abdominală este agravată în timpul meselor sau în timpul consumării băuturilor. Această afecțiune este legată de o bacterie, helicobacter pylori, dar poate fi cauzată și de anumite medicamente pe termen lung (în special medicamente antiinflamatoare) și de stres, în timp ce tutunul, alcoolul și anumite alimente sunt cunoscute ca factori de agravare a afecțiunii.

Tratamentul ulcerului gastric se bazează pe prescrierea de antibiotice și medicamente care reduc aciditatea stomacului.

Boli digestive care dau dureri de stomac #4 Colita ulcerativă

Colita ulcerativă este o afecțiune cronică intestinală inflamatorie care afectează rectul și colonul. În funcție de gradul de inflamație, durerea abdominală este, de asemenea, însoțită de dureri rectale, sângerări și secreții de mucus din anus, febră și scădere în greutate.

Tratamentul este medicamentos, dar necesită adoptarea în paralel a unei diete fără reziduuri (fără fibre sau lactoză).

Trebuie remarcat că durerea de stomac este foarte frecventă, iar cauzele sunt multiple, uneori pot fi destul de simple. Dar, la cea mai mică îndoială, este mai bine să se consulte medicul, pentru că poate fi o afecțiune gravă.

- Articolul continua mai jos-

Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice

Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari