Amenzi în valoare de 37.000 de lei, aplicate la Maternitatea Giulești

Maternitatea Giulești a fost amendată cu 37.000 de lei în urma controlului demarat de DSP în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu. Au fost aplicate amenzi și medicilor și asistenților medicali.

„Raportul privind controlul la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat. Aşteptăm încă nişte analize nefinalizate la Institutul Cantacuzino. Este vorba despre acea fenotipare a exudatelor nazale. Au fost recoltate 98 de probe – exudate nazale de le 98 de angajaţi din cei 292 existenţi. Au fost recoltate probe de pe suprafeţe, în jur de 178 de probe. Au fost verificate foile de observaţie, a fost verificată încadrarea în structura de personal, norma de paturi”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a precizat că a fost amendată atât Maternitatea cât și medici și asistenți medicali.

”Au fost amenzi în valoare de 37.000 de lei. 30.000 de lei amendă pe persoană juridică, iar 7.000 de lei pentru medicul epidemiolog, asistenta şefă de obstetrică-ginecologie, asistenta şefă de la neonatologie, asistenta şefă de la blocul operator. Nu există acele legături de cauzalitate de la persoanele de la care s-a recoltat exudatul deocamdată şi îmbolnăvirea nou-născuţilor pentru că încă nu avem rezultatele gata de la Cantacuzino”, a spus Ministrul Sănătății.

- Articolul continua mai jos-

Ministrul a anunţat că vor fi controlate toate maternităţile.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari