Tratament inovativ pentru femeile care suferă de cancer mamar

O combinaţie inovativă de tratamente oncologice aduce noi speranţe pentru femeile diagnosticate cu cancer mamar, conform unui material publicat de Press Association.

Prin adăugarea de ribociclib, un medicament care atacă direct celulele canceroase, la terapia hormonală standard folosită în tratamentul cancerului mamar s-a observat o creştere semnificativă a speranţei de viaţă la pacientele premenopauză care suferă de forme avansate ale bolii.

„Acesta este primul studiu care demonstrează o rată de supravieţuire mai mare obţinută prin terapia ţintită împotriva celulelor canceroase, atunci când este folosită în combinaţie cu o terapie endocrină, ca un tratament de primă linie în cazurile de cancer mamar în faze avansate”, a subliniat Dr. Hurvitz.

Astfel, riscul de deces a scăzut cu aproximativ o treime (29%) prin comparaţie cu grupul ce a fost tratat doar cu terapia hormonală standard, conform studiului prezentat cu ocazia întrunirii anuale a Asociaţiei Americane pentru Oncologie Clinică de la Chicago.

- Articolul continua mai jos-

Delyth Morgan, directorul executiv al organizaţiilor Breast Cancer Care şi Breast Cancer Now, a catalogat rezultatele acestui studiu drept „o veste incredibil de bună pentru paciente cât şi pentru familiile lor”.

„Această clasă de medicamente şi modul în care încetineşte creşterea tumorală reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi înainte în lupta împotriva cancerului mamar din ultimele decenii şi este vital să ne asigurăm că toate pacientele care pot beneficia de acest tratament combinat să poată avea acces la el”, a adăugat şi Delyth Morgan.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari