Cursuri gratuite de puericultură pentru proaspeții părinți

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti derulează proectul Școala părinților în cadrul căruia va organiza cursuri gratuite de puericultură pentru părinţi.

„A da naştere unui copil aduce cu sine o bucurie imensă, dar implică şi o responsabilitate foarte mare: cum ne pregătim pentru întâlnirea cu nou-născutul, cum ne comportăm cu o fiinţă atât de fragilă şi atât de importantă. Informaţii despre aceste lucruri se găsesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de păreri, dar tocmai această abundenţă de sfaturi din toate părţile, contradictorii uneori, ne fac să ne întrebăm care este calea cea mai bună de urmat. Ce urmărim prin intermediul proiectului ‘Şcoala părinţilor’? Răspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesionişti, la orice întrebare care îi preocupă pe tinerii pe cale să devină părinţi”, afirmă Adriana Dan, şef secţie Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Printre tematicile acestor cursuri gratuite de puericultură se numără: pregătirea gravidei pentru naştere, semnele care anunţă demararea travaliului, ce trebuie să conţină bagajul pentru maternitate, alăptarea (avantajele alimentaţiei naturale, stadiile lactaţiei, declanşarea lactaţiei, poziţii corecte de alăptare, mituri în alăptare şi contraindicaţiile alăptării), igiena bebeluşului, condiţii ambientale, semne de boală ale bebeluşului, manevre de bază pentru reanimare la domiciliu, importanţa controalelor la medical neonatolog/ de familie/ pediatru.

Cele două module de obstetrică şi neonatologie vor fi susţinute de medici şi asistente din cadrul secţiilor obstetrică-ginecologie şi neonatologie.

- Articolul continua mai jos-

La finalul cursului, tatăl va obţine atestatul de absolvire curs de puericultură, în baza căruia poate obţine un concediu paternal majorat cu încă 10 zile.

Numărul maxim este de 20 de participanţi pe curs, în ordinea înscrierii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari