Deficit de medici la Spitalul Județean Tulcea. Secția de Pediatrie nu are gardă de patru ani

Spitalul Județean Tulcea se confruntă cu un deficit de personal, astfel că pentru a acoperi necesarul de medici, spitalul va avea doi medici detașați din București.

„Începând cu data de 3 iunie, vor veni, pe o perioadă de o lună, doi medici detașați din Bucureşti în specialitatea Anestezie şi Terapie Intensivă, pentru a ne susţine desfăşurarea activităţii pe secţie, precum şi a gărzilor”, a declarat managerul SJU, Tudor Năstăsescu, potrivit sursei menţionate.

Managerul spitalului speră ca în această perioadă să găsească medici care să profeseze în Tulcea, deoarece cei doi medici disponibili au fost nevoiți să muncească până la epuizare.

„În ultima perioadă, ne-am confruntat, pe fondul unei lipse de medici anestezişti resimţită la nivel naţional, cu o criză de medici la această secţie, unde ne-au rămas doar doi medici de anestezie şi terapie intensivă. Aceştia au efectuat gărzi până la epuizare şi în cele din urmă şi-au depus demisiile”, se mai arată în comunicatul CJ.

- Articolul continua mai jos-

Nu este pentru prima dată când Spitalul Județean Tulcea apelează la medici detașați. Această soluție a fost aplicată și în luna martie pentru a înlocui un anestezist care se afla în concediu medical.

Spitalul se confruntă de mult timp cu deficitul de medici, chiar dacă se fac eforturi pentru a-i atrage la Tulcea. Autoritățile județene acoperă cheltuielile cu chiria, sau le oferă locuințe și există proiecte pentru modernizarea unității spitalicești.

Managerul spitalului a declarat că prima lunară acordată de autorităţi este de aproape 2.600 de lei şi că anunţul făcut public nu a adus şi o soluţie pentru a păstra linia de gardă în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă.

Secţia Pediatrie a SJU nu are linie de gardă de aproape patru ani, iar pacienţii sunt transportaţi de Serviciul Judeţean de Ambulanţă la unitatea din Constanţa.

Printre secţiile care se confruntă de mai mult timp cu lipsa medicilor este şi Oncologia care are un singur specialist.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari