fbpx
Acasă Ştiri Medicale Elevii află de la medicii Institutului Marius Nasta despre efectele fumatului

Elevii află de la medicii Institutului Marius Nasta despre efectele fumatului

Un proiect educațional adresat elevilor a fost lansat de Institutul Marius Nasta cu ocazia Zilei Mondiale fără tutun. Elevii află în cadrul unor ateliere de informare despre efectele fumatului asupra plămânilor prin prezentarea unor rezultate concrete ale fumatului.

“În cadrul atelierelor de informare, copiii pot vedea şi, mai ales, mirosi gudronul care este inhalat, dar şi depunerea acestuia în plămâni. Astfel, chiar dacă efectele nu ‘se văd’ imediat, ele se pot simţi. În acest mod sperăm că mai mulţi părinţi vor fi încurajaţi de copii să se adreseze programului prin intermediul Tel Verde”, a declarat Magdalena Ciobanu, medic pneumolog de la Centrul de Consiliere pentru Renunţare la Fumat, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, citată într-un comunicat.

Medicii atrag atenția că cei mai expuși la fumul de tutun sunt copiii, mai ales în primii ani de viață când prezintă riscuri crescute pentru boli ale tractului respirator.

În cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta funcționează un Centru de Consiliere pentru Renunţare la Fumat. În 2018, au beneficiat de consiliere 10.638 de persoane, iar 814 au urmat tratament specific pentru renunţare la fumat.

“Problematica tutunului este una extrem de importantă, tratată cu maximă responsabilitate de medicii pneumologi din Institutul ‘Marius Nasta’ şi în mod particular de Centrul de Consiliere pentru Renunţare la Fumat, unde în anul 2018 au beneficiat de consiliere 10.638 de persoane, iar 814 au urmat tratament specific pentru renunţarea la fumat. Renunţarea completă la fumat este singura soluţie care aduce beneficii reale tuturor, fumători activi sau pasivi de tutun sau utilizatori ai produselor din tutun încălzit”, a declarat Beatrice Mahler.

Prof. univ. dr. Florin Mihălţan, şeful disciplinei pneumoftiziologie II, UMF ”Carol Davila” atrage atenția aupra pericolului reprezentat de produsele care întrețin adicția de nicotină, precum țigările electronice. Folosirea acestor produse nu reprezintă o modalitate de a renunța la fumat.

Activitatea Centrului Antifumat din Institutul “Marius Nasta” realizează aproximativ 70% din activitatea desfăşurată la nivel naţional. Numărul persoanelor care au beneficiat de tratament în vederea renunţării la fumat în anul 2018 în România a fost de 1.133 pacienţi.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

13,713FaniÎmi place
319AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Varicele, una dintre cele mai întâlnite boli din lume

Varicele reprezintă una dintre cele mai întâlnite boli în lume şi afectează peste 50%...

Pneumotoraxul – simptomatologie

Pneumotoraxul spontan primitiv se referă la colapsul unuia sau ambilor plămâni, provocat de pătrunderea...

Apnee în somn – simptome, cauze, tratament

Sindromul de apnee în somn, asociat de cele mai multe ori cu sforăitul cronic,...

Infecțiile tractului urinar te pot ucide

Între infecțiile tractului urinar cu cea mai mare rată de diagnostic, la femei, regăsim...

Administrarea inadecvată a antibioticelor poate fragiliza mecanismul natural de apărare a corpului contra gripei

Administrarea inadecvată a antibioticelor - consecințe. Antibioticele pot creşte vulnerabilitatea în faţa gripei şi pot...

Pericardita – cauze, simptome și tratament

Pericardita este o inflamaţie a pericardului, care este un înveliș subțire, format din...