fbpx
Acasă Ştiri Medicale Elevii află de la medicii Institutului Marius Nasta despre efectele fumatului

Elevii află de la medicii Institutului Marius Nasta despre efectele fumatului

Un proiect educațional adresat elevilor a fost lansat de Institutul Marius Nasta cu ocazia Zilei Mondiale fără tutun. Elevii află în cadrul unor ateliere de informare despre efectele fumatului asupra plămânilor prin prezentarea unor rezultate concrete ale fumatului.

“În cadrul atelierelor de informare, copiii pot vedea şi, mai ales, mirosi gudronul care este inhalat, dar şi depunerea acestuia în plămâni. Astfel, chiar dacă efectele nu ‘se văd’ imediat, ele se pot simţi. În acest mod sperăm că mai mulţi părinţi vor fi încurajaţi de copii să se adreseze programului prin intermediul Tel Verde”, a declarat Magdalena Ciobanu, medic pneumolog de la Centrul de Consiliere pentru Renunţare la Fumat, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, citată într-un comunicat.

Medicii atrag atenția că cei mai expuși la fumul de tutun sunt copiii, mai ales în primii ani de viață când prezintă riscuri crescute pentru boli ale tractului respirator.

În cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta funcționează un Centru de Consiliere pentru Renunţare la Fumat. În 2018, au beneficiat de consiliere 10.638 de persoane, iar 814 au urmat tratament specific pentru renunţare la fumat.

“Problematica tutunului este una extrem de importantă, tratată cu maximă responsabilitate de medicii pneumologi din Institutul ‘Marius Nasta’ şi în mod particular de Centrul de Consiliere pentru Renunţare la Fumat, unde în anul 2018 au beneficiat de consiliere 10.638 de persoane, iar 814 au urmat tratament specific pentru renunţarea la fumat. Renunţarea completă la fumat este singura soluţie care aduce beneficii reale tuturor, fumători activi sau pasivi de tutun sau utilizatori ai produselor din tutun încălzit”, a declarat Beatrice Mahler.

Prof. univ. dr. Florin Mihălţan, şeful disciplinei pneumoftiziologie II, UMF ”Carol Davila” atrage atenția aupra pericolului reprezentat de produsele care întrețin adicția de nicotină, precum țigările electronice. Folosirea acestor produse nu reprezintă o modalitate de a renunța la fumat.

Activitatea Centrului Antifumat din Institutul “Marius Nasta” realizează aproximativ 70% din activitatea desfăşurată la nivel naţional. Numărul persoanelor care au beneficiat de tratament în vederea renunţării la fumat în anul 2018 în România a fost de 1.133 pacienţi.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

14,050FaniÎmi place
452AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Rezecțiile colo-rectale laparoscopice, în cancerul de colon sau rect

Rezecţia colo-rectală reprezintă îndepărtarea unui segment al intestinului gros cu sau fără restabilirea continuităţii digestive. Pot...

4 cauze ale grăsimii abdominale

Cele 4 cauze ale grăsimii abdominale. Pe lângă faptul că arată inestetic, grăsimea abdominală poate...

Bolile stilului de viață. Prof. dr. Nicolae Hâncu: „Omul mai degrabă ia medicamente decât să se mişte, decât să fie atent la ce mănâncă”

Bolile stilului de viață explicate de catre Prof. dr. Nicolae Hâncu. Epidemia mondială de obezitate...

Intoleranță la lactoză – simptome, diganostic, tratament

Rapoartele medicale susțin că, în România aproximativ 5% din copii se nasc cu intoleranță la...

Cancerul de sân – riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!

Cancerul de sân - riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!...

Polipii – simptome, riscuri și tratament. Când să ne temem de iminența unui cancer

Polipii sunt excrescențe care pot apărea pe mai multe organe. Aceștia se găsesc, de...