Aparatură medicală în valoare de 8 milioane de lei, la Spitalul Județean Tulcea

Spitalul Județean de Urgență Tulcea beneficiază de un sprijin financiar de la Ministerul Sănătății în valoare de 8 milioane de lei pentru derularea unor investiții.

„Pentru 2019, fondurile aprobate de Ministerul Sănătăţii pentru cheltuielile de investiţii necesare SJU este de 8.603.000 lei. În anul 2018 s-au aprobat investiţii de 146.000 de lei”, a afirmat directorul DSP, Mirela Prodan.

Astfel, din fondurile primite de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean Tulcea va achiziționa şase aparate radiologice, două ecografe, un aparat pentru identificarea infecţiilor bacteriene şi un echipament pentru antibiogramă rapidă.

„Cererile pentru alocările de fonduri întocmite de conducerea spitalului şi transmise ministerului prin DSP au fost evaluate de o comisie de specialişti din cadrul instituţiei noastre care a avut în vedere mai multe aspecte, printre care existenţa personalului calificat pentru utilizarea echipamentelor şi aparaturii medicale, existenţa spaţiilor care îndeplinesc condiţiile pentru instalarea aparaturii şi a echipamentelor solicitate, precum şi gradul de adresabilitate la serviciile medicale”, a menţionat directorul DSP.

- Articolul continua mai jos-

Mirela Prodan a adăugat că SJU poate demara procedura de achiziţie a aparatelor medicale.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari