Organizația Salvați Copiii ajută 72.000 de copii să supraviețuiască

Organizația Salvați Copiii România va dota 96 de maternități și secții pentru nou-născuți cu 620 de echipamente medicale. 72.000 de copii din toate județele vor fi ajutați în acest fel.

„În programul din acest an, Organizația Salvați Copiii şi-a propus să ajungă în 49 de maternităţi, cu 115 echipamente. Ajungem în 30 de judeţe. Până la sfârşitul acestui an, Salvaţi Copiii ajunge în 96 de maternităţi, cu 630 de echipamente pentru 72.000 de nou-născuţi. O investiţie de 5 milioane de euro din banii celor care au înţeles că zona aceasta de neonatologie fără echipamente performante nu poate să facă performanţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele organizației Salvați Copiii.

România a reușit să scadă rata mortalității infantile în ultimii ani. Mai este însă mult de muncă pentru a ajunge la o rată de 3,6 la mie, cât e media din Uniunea Europeană. Organizația Salvați Copiii anunță că județele care stau cel mai prost la acest capitol sunt Botoșani, Vrancea, Călărași și Caraș Severin.

„Vestea bună este că am reuşit să scădem mortalitatea infantilă. Când am început noi programul, statistica arăta 11 la mie mortalitate, acum a ajuns la 6,7 la mie. Suntem pe un trend descendent, încurajator, dar mai avem de lucru până la cel puţin 3,6 la mie cât e media Uniunii Europene. În prezent, în România sunt 1.366 de copii care decedează înaintea vârstei de un an. Considerăm că o treime cel puţin din aceste decese pot fi prevenite. Judeţele cu cea mai mare mortalitate infantilă sunt Botoşani, Vrancea, Călăraşi şi Caraş-Severin. Aici sunt procente de peste 12 la mie”, a explicat Gabriela Alexandrescu.

Spitalele din Sibiu și Mediaș au fost dotate chiar ieri de Organizația Salvați Copiii cu aparatură pentru copiii nou-născuţi, în valoare de peste 50.000 de euro.

- Articolul continua mai jos-

În Maternitatea din Sibiu, în anul 2018 s-au născut 3.165 de copii, dintre care 331 au fost naşteri premature. În anul 2019 s-au înregistrat peste 1.100 de naşteri, dintre acestea peste 150 fiind premature. În anul 2018, 268 de nou-născuţi au fost îngrijiţi în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală, iar în 2019, 103 nou-născuţi au necesitat îngrijire specială în Secţia de Terapie Intensivă Neonatală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari