Spitalul din Mediaș are nevoie de încă doi medici neonatologi

Spitalul Municipal Mediaș ar dori să înființeze o linie de gardă la Compartimentul de Neonatologie, însă ar avea nevoie de alți doi medici neonatologi. În acest moment, compartimentul funcționează cu doar doi medici dintre care unul este pensionar.

„Compartimentul de neonatologie funcţionează cu doi medici neonatologi, conform normativului. Deci, două posturi sunt ocupate, doamna doctor Paul a ieşit la pensie anul trecut, am convins-o să rămână în continuare şi doamna doctor Mutiu a venit în spitalul nostru în ultimul an şi jumătate. Nevoie de medici neonatologi ar mai fi, dar normativul nu te lasă, e după numărul de paturi. Eu personal, ca şi manager, dar şi ca cetăţean al Mediaşului mi-aş dori ca secţia de neonatologie să beneficieze de o linie de gardă. Pentru a fi o linie de gardă pe neonatologie, asta ar însemna să existe patru medici”, a spus directorul spitalului medieşan, Constantin Nicorici.

O altă problemă cu care se confruntă Spitalul Municipal Mediaș este lipsa aparaturii. În compartimentul de Neonatologie există incubatoare mai vechi de 30 de ani.

Maternitatea din Mediaş foloseşte şase incubatoare dintre care 2 vechi de 30 de ani şi alte trei care au depăşit 12 ani. Organizaţia Salvaţi Copiii România a investit marţi, pentru prima dată, în maternitatea din Mediaş, unde a donat un incubator şi un sistem de resuscitare.

„De data aceasta, o noutate este că vom ajunge şi la Mediaş şi facem o dotare şi la Mediaş, constând într-un incubator neonatal performant şi un sistem de resuscitare Neopuff. Acolo sunt destule naşteri, aproape 680 anul trecut, acum deja 240, cu cazuri dificile care au nevoie de incubator. Dotările sunt destul de modeste şi destul de vechi. Ştiu că sunt incubatoare care au mai mult de 30 de ani, de aceea, înnoirea acestor echipamente este absolut necesară”, a declarat preşedintele Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

- Articolul continua mai jos-

În 2018 în Maternitatea Mediaș s-au născut 688 de copii, dintre care 80 prematuri. De la începutul anului 2019 au venit pe lume 239 de copii, 25 fiind născuți înainte de termen.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari